Ολυμπιακός: Αυτά συμβαίνουν και τα αντιμετωπίζεις

Η ευκολία με την οποία δέχτηκε τα γκολ ο Ολυμπιακός είναι αντιμετωπίσιμη. Με χαρακτήρα, δουλειά και κάποια προσθήκη. Μπροστά όλα σούπερ, με Ποντένσε δε....

Ολυμπιακός: Αυτά συμβαίνουν και τα αντιμετωπίζεις

Ο Ολυμπιακός είχε την ποιότητα του Ζέλσον να ξεχειλίζει, την έκρηξη του Βέλντε να κάνει τη διαφορά, τον Γιάρεμτσουκ να είναι μέσα στο παιχνίδι και το (δικό του) γκολ να είναι θέμα χρόνου. Αλλά και καλούς τους Κωστούλα που έδωσε μεγάλες μάχες και ξεχώρισε, Μασούρα που πάλι όμως δεν αξιοποίησε την έφεσή του στις κερδισμένες μπάλες. Μπροστά θα γίνουν πολλές ομορφιές φέτος ειδικά εάν οι Ροντινέι και Ορτέγκα κάνουν τόσο καλό ματς δημιουργικά από τις πλευρές, εάν ο Τσικίνιο παίζει όπως προς το τέλος που ανέβηκε κι αυτός ή ο Μπακούλας κάνει τέτοιες ενέργειες στο χρόνο που αγωνίστηκε. Πολύ πιο... ειδικά εάν έρθει και ο Ποντένσε.

Στην άμυνα ο Ολυμπιακός φάνηκε γυμνός και ίσως χρειαστεί πράγματι κάτι ακόμη πιο ισχυρό σε προσωπικότητα και στην αντιμετώπιση των στατικών φάσεων. Ο Πιρόλα είναι καλός, ο Ρέτσος επίσης, ο Κοστίνια ναι, όλοι το προσπαθούν σωστά. Ο Τζολάκης εννοείται ότι έχει ήδη το χαρακτήρα να ξεπεράσει αυτή τη βραδιά και κυρίως τη φάση στο δεύτερο γκολ, ξαναβρίσκοντας τη συγκέντρωσή του.

Ο Στάμενιτς που έπαιξε για πρώτη φορά σε ρόλο αντι-Ιμπόρα ήταν μέσα και στα δύο γκολ του Γέιτς, έδειξε ανέτοιμος και κάπως τρακαρισμένος αν και το ξεκίνημά του ήταν καλό. Ο Νεοζηλανδός έχει καιρό για να βρει τον εαυτό του και να γνωρίσει την ομάδα, όπως τα ψυχικά αποθέματα να μην επηρεαστεί από αυτό το παιχνίδι.

Χρειάζεται προσπάθεια σε λεπτομέρειες αμυντικά η ομάδα και κάτι σε στιλ Κάρμο που έμεινε στην Πόρτο για να μπαίνει αλλαγή στο τέλος μαζί με τον Ναβάρο. Μακάρι το παιδί να γίνει βασικός εκεί και να μην το μετανιώσει. Αλλά ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να σκέφτεται τον Κάρμο ούτε να ψάχνει ακριβώς ίδιο παίκτη. Μπορεί να δουλέψει με τους υπάρχοντες και να δει τι μπορεί να κάνει ακόμα στην αγορά, εάν ο Μνετιλίμπαρ το θεωρήσει αναγκαίο.

Τόσο κακός όσο στα στημένα με τη Φόρεστ και στο γκολ του Ελάνγκα δεν θα είναι ξανά αμυντικά ο Ολυμπιακός, αλλά για να μη ξανασυμβεί κάτι τέτοιο σε επίσημο αγώνα, όλοι θα πρέπει να κάνουν αυτό που πρέπει. Αυτά συμβαίνουν και τα αντιμετωπίζεις.

Θυμάστε άλλωστε ότι την προηγούμενη φορά που δέχτηκε τέσσερα γκολ ο Μεντιλίμπαρ το είχε αντιμετωπίσει κάπως.... επιτυχημένα!