Ολυμπιακός: Οι Έσε, Στάμενιτς και η ώρα των χαφ

Η επιστροφή του Σαντιάγκο Έσε, η αναμονή για τον Μάρκο Στάμενιτς και ο Μεντιλίμπαρ που ετοιμάζει κι άλλα... κόλπα στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ολυμπιακός: Οι Έσε, Στάμενιτς και η ώρα των χαφ

Ο Σαντιάγκο Έσε ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Ολυμπιακή ομάδα της Αργεντινής και θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία του Ολυμπιακού.

Ο Μάρκο Στάμενιτς που την περασμένη εβδομάδα βγήκε στο γήπεδο για προπόνηση, αναμένεται τις επόμενες μέρες να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα. Για τον Ντάνι Γκαρθία θα πρέπει να κάνει ακόμη λίγες μέρες υπομονή ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Έως τώρα ο Βάσκος τεχνικός αναγκάστηκε να προχωρήσει και σε κάποιες αλχημείες στα χαφ. «Έφαγε» μία ολόκληρη προετοιμασία βάζοντας τους Ντόη, Ρέτσο και Μπιανκόν στα χαφ δίπλα στους Μουζακίτη και Μπακούλα.

Βέβαια, λόγω των απουσιών των θεωρητικά «βασικών» χαφ έλαμψαν οι πιτσιρικάδες, ενώ υπήρχαν και ποδοσφαιριστές που άρπαξαν την ευκαιρία που τους δόθηκε. Ένας εξ αυτών είναι φυσικά ο Ζουλιάν Μπιανκόν, ο οποίος μπορεί να είναι επιπόλαιος ορισμένες φορές, αλλά κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι έβγαλε όρεξη και διάθεση για να πείσει τον προπονητή του να τον κρατήσει.

Με την επιστροφή λοιπόν του Έσε και την αναμονή του Στάμενιτς να ξεκινήσει προπονήσεις, ο Μεντιλίμπαρ είναι υποχρεωμένος να ξεκινήσει και... άλλα κόλπα στη μεσαία γραμμή.

Δεν λέμε ότι απαραίτητα ο Στάμενιτς θα παίξει στην πρεμιέρα με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό στις 17 Αυγούστου. Εκεί μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο να δούμε ακόμη και τον Μουζακίτη στο αρχικό σχήμα. Πάε όμως μακριά...

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του άλλα δύο φιλικά. Έως και το ματς με τον Βόλο απομένουν άλλες δύο εβδομάδες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι σιγά-σιγά αρχίζουν να λύνονται τα χέρια του Μεντιλίμπαρ σε μία γραμμή που από τις πρώτες μέρες προετοιμασίας στην Ολλανδία υποχρεώθηκε να αλλάξει τα πλάνα του εξαιτίας των τραυματισμών που προέκυψαν.