Ολυμπιακός: Το «θωρηκτό» Γιάρεμτσουκ στη «μηχανή» του Μεντιλίμπαρ! (vid)

Το προφίλ του Oυκρανού φορ που ζήτησε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Το «θωρηκτό» Γιάρεμτσουκ στη «μηχανή» του Μεντιλίμπαρ! (vid)

Στη χώρα μας βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας (29/7) ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ που αναμένεται να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να ανακοινωθεί από τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε με άκρα μυστικότητα για την περίπτωσή του κάνοντας τον δικό του από την Κλαμπ Μπριζ να φτάνει τα 3,5 εκατ. ευρώ,

Ποιος είναι ο Ουκρανός φορ που τόσο πολύ ήθελε ο Μεντιλίμπαρ για την επιθετική γραμμή των Περαιωτών;

Το... who is who

Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ντιναμό Κιέβου και τον Ιανουάριο του 2017, υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο. Τη σεζόν 2016/17 δόθηκε δανεικός στην ουκρανική Ολεξάντρια, ενώ την επόμενη χρονιά δόθηκε για το ποσό των 2 εκατ. ευρώ στη Γάνδη, όπου αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια γράφοντας 152 παιχνίδια με 61 γκολ και 18 ασίστ. Η παρουσία του με τους Βέλγους ανάγκασε τη Μπενφίκα να βγάλει από τα ταμεία της το ποσό των 18,5 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Εκεί θα μείνει ένα χρόνο και στη συνέχεια θα επιστρέψει στο Βέλγιο το καλοκαίρι του 2022 για την Κλαμπ Μπριζ και το ποσό των 16 εκατ. ευρώ. Εκεί θα καταγράψει 32 συμμετοχές με 6 γκολ και 3 ασίστ, ενώ την περασμένη χρονιά αγωνίστηκε ως δανεικός στη Βαλένθια με την οποία είχε 4 γκολ σε 29 ματς.

Σημαντική είναι και η παρουσία με την Εθνική Ουκρανίας με την οποία έχει 53 συμμετοχές και 18 γκολ, ενώ στο πρόσφατο Euro 2024 έπαιξε και στα τρία μας των ομίλων - το ένα ως βασικός - σκοράροντας μάλιστα κόντρα στη Σλοβακία.

Τι θα φέρει στον Ολυμπιακό;

Όσον αφορά τα στοιχεία που θα φέρει στην ομάδα του Πειραιά, πρόκειται για παίκτη με διαφορετικά στοιχεία από τον Ελ Κααμπί. Με ύψος στο 1,91 δεσπόζει στην επίθεση ενώ είναι πολύ καλός στον αέρα. Παρά το ύψος του διαθέτει εξαιρετική τεχνική και μπορεί καρατήσει τη μπάλα αλλά και να «ανοίξει» στο γήπεδο διαδρόμους για τους συμπαίκτες του.

Θα αποτελέσει την αλλαγή του Ελ Κααμπί αλλά σε καμία περίπτωση δεν έρχεται για να... κοσμήσει τον πάγκο των Πειραιωτών.

Με την προσθήκη του ο Ολυμπιακός «θωρακίζεται» επιθετικά με έναν παίκτη που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ο βασικός του φορ, έχοντας την πολυτέλεια να τον φέρνει από τον πάγκο!