Ολυμπιακός: Η αναμονή για Όρτα-Βέλντε και η... υπόθεση Ποντένσε

«Προ των πυλών» είναι οι Όρτα και Βέλντε για τον Ολυμπιακό, που ρίχνει πλέον το βάρος στην υπόθεση του Ποντένσε.

Ολυμπιακός: Η αναμονή για Όρτα-Βέλντε και η... υπόθεση Ποντένσε

Επέστρεψε τα ξημερώματα στην Αθήνα η αποστολή του Ολυμπιακού που πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στην Ολλανδία, με τις μεταγραφικές εξελίξεις να τρέχουν στο προσκήνιο.

Σε ό,τι αφορά τις περιπτώσεις των Αντρέ Όρτα και Κρίστοφερ Βέλντε, θα πρέπει ήδη να θεωρούνται παίκτες των «ερυθρόλευκων». Ο Πορτογάλος χαφ αναμένεται να επιστρέψει μετά το δανεισμό του από τη Μπράγκα στον Πειραιά, αφού ο Ολυμπιακός τα έχει βρει σε όλα με τους Πορτογάλους με τη συμφωνία να κλείνει στα 4 με 5 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του παίκτη.

Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τον Βέλντε με την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ να έρχεται σε συμφωνία με τη Λεχ Πόζναν στα 3,8 εκατ. ευρώ τα οποία θα φτάσουν τα 5 εκατ. με τη μορφή μπόνους. Μάλιστα σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες έγινε προσπάθεια να ταξιδέψει στην Ελλάδα μαζί με την αποστολή του Ολυμπιακού. Το σκεπτικό ήταν να ταξιδέψει από την Πολωνία στην Ολλανδία με σκοπό να επισπευστούν οι διαδικασίες τις μεταγραφής τους, κάτι τέτοιο όμως δεν κατέστη δυνατό.

Πλέον το βάρος πέφτει στην υπόθεση του Ποντένσε με τον παίκτη να μην έχει ακολουθήσει την προετοιμασία της αποστολής με τη δικαιολογία του τραυματισμού στη γάμπα, την... πιάτσα όμως να «βουίζει» ότι ο παίκτης έχει ενημερώσει πως θέλει να επιστρέψει στον Ολυμπιακό στον οποίο αγωνίστηκε πέρσι ως δανεικός, όντας καταλυτικός στην κατάκτηση της κορυφής του Conference League.

Από την πλευρά της η Γουλβς φαίνεται διατεθειμένη να τον παραχωρήσει, δεδομένου ότι το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται στο τέλος της φετινής σεζόν, πλην όμως θέλει να αποκομίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη από την πώλησή του.

Στον ορίζοντα υπάρχει και η υπογραφή ενός ακόμα στόπερ αλλά και ενός φορ που θα κάνει τα... ρεπό του Ελ Κααμπί.

Από εκεί και πέρα, ο Μεντιλίμπαρ έδωσε ρεπό στους παίκτες του, με την ομάδα να ετοιμάζεται τις επόμενες ημέρες για τα δύο φιλικά που θα δώσει επί ιταλικού εδάφους κόντρα στη Ρόμα τη Παρασκευή 2 Αυγούστου και Τερνάνα στις 3 του ίδιου μήνα.