Η «κιτρινόμαυρη» μεσοεπιθετική... πολυκοσμία κι η... μοναξιά των Λιβάι - Ρότα!

Η ΑΕΚ, που πήρε τον «Τούκου» Παρέιρα, ανακοίνωσε τον Κοιτά και κυνηγά τον Λαμέλα, δεν έχει αναπληρωματικό «φουνταριστό», αλλά και ανταγωνιστή του διεθνή δεξιού οπισθοφύλακα 

Η «κιτρινόμαυρη» μεσοεπιθετική... πολυκοσμία κι η... μοναξιά των Λιβάι - Ρότα!

Μετά το αίσιο φινάλε της υπόθεσης των τερματοφυλάκων, όπου η ΑΕΚ πήρε τους δύο (Στρακόσα - Μπρινιόλι) που είχε στις κορυφαίες θέσεις της λίστας της - με τον Μπάρκα να είναι εναλλακτική αν κάτι στράβωνε, σε κάποια από τις δύο περιπτώσεις (βασικά του διεθνή Αλβανού πορτιέρε) - η υλοποίηση του «κιτρινόμαυροι» μεταγραφικού σχεδιασμού συνεχίζεται με τις θέσεις των εξτρέμ.

Στα πρότυπα των γκολκίπερ, τα «χτυπήματα» θα είναι διαδοχικά και «κοντινά» χρονικά.

Την Παρασκευή (12/07) ανακοινώθηκε του Ρομπέρτο Περέιρα κι ακολούθησε η επισημοποίηση της απόκτησης του Αμπουμπακαρί Κοϊτά.

Κι αν ο 33χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός - που έμεινε ελεύθερος από την Ουντινέζε μετά από δύο θητείες (εφτά ετών συνολικά) και δύο μεταγραφές (σχεδόν 30 εκ. ευρώ συνολικά) σε Γιουβέντους Γουότφορντ - αναμένεται να προσδώσει ποιότητα παίζοντας υποστηρικά στον «φουνταριστό» (με τον Αλμέιδα να τον ...συστήνει ότι παίζει και τις 3 θέσεις πίσω από τον φορ), ο 24χρονος Μαυριτανός (κάτοχος Βελγικού διαβατηρίου) αριστερός εξτρέμ «κλείδωσε» την θέση, προσφέροντας ανταγωνισμό στον Γκατσίνοβιτς, που δεν θα έχει σίγουρη την θέση, μετά από μια μετριότατη χρονιά, η οποία ακολούθησε την (πολύ καλή) πρώτη του.

Kι αν όλων των προαναφερθέντων «καθρέφτης», παραδοσιακά, είναι το γήπεδο δεν γίνεται να μην παρατηρηθεί ότι προκρίθηκε, χρονικά, η ενίσχυση στις συγκεκριμένες θέσεις, που υπάρχει... πολυκοσμία (Φερνάντες, Ζίνι, Ελίασον, Άμραμπατ, Tσούμπερ κι ο νεαποκτηθείς Τσιλούλης), την ίδια στιγμή που τα κενά αλλού «φωνάζουν» ότι η ανάγκη για απόκτηση παίκτη είναι επιτακτική κι επείγουσα.

Το παραδέχθηκε κι ο προπονητής, μιλώντας στους συναδέλφους που παρακολούθησαν εκ του σύνεγγυς την προετοιμασία, ότι προτεραιότητα πλέον είναι η απόκτηση ενός δεξιού μπακ.

Λογικό, καθώς ο Λάζαρος Ρότα έχει μείνει... μόνος κι έρημος στην θέση, μετά την αποχώρηση του (ιδιαίτερα ...διακριτικού στη 2η σεζόν του) Τζιμπρίλ Σιντιμπέ.

Για αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι ότι λίγες ώρες αργότερα κυκλοφόρησαν τα περί κίνησης για τον Οντουμπάτζο.

Έναν παίκτη που ξέρει κι έχει... ακτινογραφήσει ο τεχνικός και θεωρεί ότι αλληλοσυμπληρώνεται με τον διεθνή οπισθοφύλακα (ο οποίος είναι καλύτερος στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά υστερεί, του Άγγλου, δημιουργικά).

Το θέμα είναι να δελεαστεί ο Άρης, που στοχεύει να επωφεληθεί από την μεσοεπιθετική ...υπερφόρτωση της «Ένωσης», ρίχνοντας τα μάτια του σε Φερνάντες και Ζίνι, οι οποίοι, με βάση την υπάρχουσα κατάσταση κι ενδεχόμενη έλευση και του Λαμέλα, δύσκολα θα βλέπουν 11αδα.

Το πότε θα υπάρξουν εξελίξεις εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ωστόσο εκείνο που προξενεί εντύπωση είναι ότι δεν γίνεται λόγος για την... μοναξιά και του Λιβάι Γκαρσία, από την στιγμή που πωλήθηκε ο Πόνσε.

Βέβαια υπάρχει στόχος, ο Χοακίν Κορέα αλλά μόνο εύκολος δεν είναι.

Όχι μόνο γιατί η Ίντερ φαίνεται να θέλει 7-8 εκατ. ευρώ για να τον δώσει, με μεταγραφή, αλλά και γιατί ο ίδιος ο παίκτης αμείβεται με 4 εκ. ευρώ ετησίως.

Πόσο να «πέσει», από την επίθεση... γοητείας του Αλμέιδα, που λειτουργεί ως μέντορας έχοντας «στα σκαριά» Αργεντίνικη «παροικία»;

Όπως και να' χει η ΑΕΚ είναι πολύ πιθανό να πάει στα πρώτα ευρωπαϊκά της ματς (2ος προκριματικός γύρος Conference League) με ένα δεξί μπακ και ένα επιθετικό πρώτης γραμμής.

Ίσως να μην χρειάζεται δεύτερο, σε καμιά από τις δύο θέσεις για να περάσει το (ούτως ή άλλως) χαμηλό «εμπόδιο» που θα βρει.

Η διαμορφωθείσα κατάσταση, πάντως, δεν είναι, αποκλειστικά, θέμα προγραμματισμού, αλλά κι ευκαιριών που εκτιμούν στην ΑΕΚ ότι δεν έπρεπε να χαθούν, ακόμη κι αν έμεναν άλλα θέματα «παραπίσω»...