Η σαπουνόπερα με τον …βουβό (ακόμη) πρωταγωνιστή!

Ο Ματίας Αλμέιδα είπε ότι δεν συμμετέχει στην «σαπουνόπερα» για το μέλλον του Πινέδα μόνο που το πρόβλημα είναι ότι αυτή  δε γίνεται εν αγνοία του διεθνή Μεξικανού χαφ της ΑΕΚ

Η σαπουνόπερα με τον …βουβό (ακόμη) πρωταγωνιστή!

«Mατίας έχουμε πρόβλημα…».
Θa μπορούσε να είναι κι αυτός ο τίτλος του κειμένου.

Και δεν αναφερόμαστε στο ότι η ΑΕΚ τρεις εβδομάδες πριν το πρώτο της ευρωπαϊκό ματς (για τον 2ο προκριματικό του Conference League) έχει μόνο έναν σέντερ φορ (Λιβάι Γκαρσία) και πολλά κενά στο ρόστερ της (ψάχνει 2οτερματοφύλακα, δύο ακραία μπακ -για βασικούς- ένα, τουλάχιστον, εξτρέμ και έναν μεσοεπιθετικό και «φουνταριστό»).

Έτσι κι αλλιώς, σ’ αυτή τη φάση, είναι σαφές και προαποφασισμένο ότι οι εναπομείναντες της περσινής σεζόν θα τραβήξουν το... κουπί (με όπλο την ομοιογένεια) για να έρθει η πρόκριση.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι πλην προαναφερθέντων «στόχων» ίσως χρειαστεί ν' αναζητηθεί και αντι-Πινέδα!

Όχι γιατί η ΑΕΚ θα καμφθεί από τις προτάσεις της Μοντερέι, που δεν έχει φτάσει (σύμφωνα με την «κιτρινόμαυρη» ενημέρωση) τα χρήματα που έδωσε ο «δικέφαλος» στη Θέλτα πέρσι τέτοιο καιρό (6,5 εκ. ευρώ) για ν' αποκτήσει τον Μεξικάνικο «πολυεργαλείο».

Το πρόβλημα της ΑΕΚ - που δεν συζητά παρά με πολλαπλάσια ποσά της ακριβότερης μεταγραφής της ιστορίας της την παραχώρηση – είναι τι θα κάνει αν η «σαπουνόπερα» όπως χαρακτήρισε ο Αλμέιδα, απαξιωτικά, το γαϊτανάκι των καθημερινών πλέον δημοσιευμάτων στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής κλιμακωθεί αποκτώντας... ομιλούντα πρωταγωνιστή!

Γιατί μέχρι στιγμής, εκείνος, τηρεί «σιγήν ιχθύος».

Φυσικά μίλησε (εκκωφαντικά...), αντ’ αυτού, ο μάνατζερ του, με την ΑΕΚ να αναφέρει ότι «δεν εκβιάζεται» και να προαναγγέλλει προσφυγή στα όργανα των ποδοσφαιρικών αρχών.

Λόγια που δεν απευθύνονταν μόνο στον ατζέντη του Μεξικανού – ο οποίος τη δουλειά του κάνει και ει δυνατόν θέλει μεταγραφές κάθε χρόνο (για ν’ αβγατίζει τις προμήθειες) αλλά και στον ίδιο τον παίκτη.

Για τον οποίο υπάρχει ανομολόγητος, ακόμη, εκνευρισμός για το ότι ενορχηστρώνει σε συνθήκες …αφωνίας, όλο αυτό το σίριαλ.

Και δεν είναι μόνο από διοικητικής πλευράς, αφού η ΑΕΚ έκανε σε εκείνον την μεγαλύτερη της επένδυση χρυσώνοντας τον (ΜVP της προπέρσινης χρονιάς του πρώτου νταμπλ μετά από 45 χρόνια, γαρ) αλλά κι από τον Αλμέιδα.

Που έστειλε το αυστηρό μήνυμα σε εκείνον που, ο ίδιος (κι η ομάδα), έβγαλε από την αφάνεια του πάγκου της Θέλτα, ότι τον περιμένει στις προπονήσεις.

Το θέμα είναι, πλέον, τι θα γίνει αν με την λήξη της άδειας του (για την συμμετοχή στο Cοpa America) δεν εμφανιστεί στην Αθήνα ή αν… μιλήσει, ζητώντας μεταγραφή επικαλούμενος (όπως ο ατζέντης του..) τον νόστο (προφανώς ενισχυμένο από τα 3 εκατ. που λέγεται ότι του δίνει η Μοντερέι ετησίως)...

Θα το τραβήξει το «σχοινί» η ΑΕΚ (με κίνδυνο να σπάσει…) ή θα προσπαθήσει ν’ αποκομίσει όσο περισσότερα μπορεί για να πάει για αντικαταστάτη του.

Αλλά που να βρει παίκτη να κάνει όσα ο Πινέδα στο ίδιο ματς από διαφορετικές θέσεις.

(Kι) Εδώ είναι ο κόμπος…