Αλμέιδα: «Ήρθα στην ΑΕΚ με συμβόλαιο που αν μ' έδιωχναν μετά το πρώτο ματς δεν θα με πλήρωναν άλλο»!

Στην αποκάλυψη ότι το πρώτο του συμβόλαιο με την ΑΕΚ περιείχε τον όρο να μην λάβει αποζημίωση αν αποχωρήσει μετά το πρώτο ματς στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο έκανε ο Ματίας Αλμέιδα

Αλμέιδα: «Ήρθα στην ΑΕΚ με συμβόλαιο που αν μ' έδιωχναν μετά το πρώτο ματς δεν θα με πλήρωναν άλλο»!

Στην παράθεση μιας ...ανέκδοτης πληροφορίας προχώρησε ο Ματίας Αλμέιδα μιλώντας σε εκπομπή καναλιού ενός Αργεντινού δημοσιογράφου στο YouTube

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλη του την καριέρα τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής είπε για το πως ήρθε στην ΑΕΚ αλλά και για το ότι το πρώτο του συμβόλαιο που του προτάθηκε δεν προέβλεπε αποζημίωση αν τον έδιωχναν μετά το πρώτο ματς!

«Η ΑΕΚ ήταν μια μεγάλη πρόκληση, ήθελα να πάω στην Ευρώπη. Δεν ήταν εύκολο να πάω στην Ευρώπη ως προπονητής και προέκυψε η δυνατότητα στην Ελλάδα. Μου είπαν ότι με ήθελαν, αλλά με ένα συμβόλαιο που αν με έδιωχναν από το πρώτο παιχνίδι, δεν θα με πλήρωναν άλλο. Και δέχθηκα. Μετά από έξι μήνες ανανεώσαμε τη συνεργασία μας με ένα συμβόλαιο ως το 2028! Έχω μια πολύ καλή σύνδεση με τη διοίκηση και με τον ιδιοκτήτη».

Όσο για την ελληνική του εμπειρία τόνισε ότι η χώρα μας του θυμίζει την πατρίδα του: «Ο κόσμος εκεί στην Ελλάδα έχει μεγάλο πάθος για το ποδόσφαιρο. Είναι παρόμοιο με την Αργεντινή. Είναι ό,τι πιο κοντινό έχω ζήσει σε σχέση με την Αργεντινή. Οι Έλληνες αγαπάνε τους Αργεντινούς. Αυτό μου άρεσε και εγκλιματίστηκα».

Όσο για τον απολογισμό των δύο ετών που είναι στα μέρη μας είπε:

«Την πρώτη σεζόν κατακτήσαμε το νταμπλ, που ήταν το τρίτο στα 100 χρόνια ιστορίας του συλλόγου. Την προηγούμενη σεζόν δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε τον τίτλο την τελευταία αγωνιστική και τώρα ετοιμαζόμαστε για να ξεκινήσουμε την προετοιμασία για τη νέα σεζόν. Είναι όμορφα στην ΑΕΚ, μου αρέσει, μου φέρονται καλά επίσης και αυτό με γεμίζει με υπερηφάνεια. Μου φέρονται καλά ως άνθρωπο και αυτό μου αρέσει».