Ολυμπιακός: Ο τριπλός στόχος μίας νίκης

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για ένα τρίποντο διατήρησης δικαιώματος στον τίτλο απόψε (20.00) στην Τούμπα, αλλά δεν είναι το μοναδικό κίνητρο.

Ολυμπιακός: Ο τριπλός στόχος μίας νίκης

Ο πρώτος από τους τρεις εγχώριους τελικούς πριν από τον ευρωπαϊκό αρχίζει σε λίγο για τον Ολυμπιακό στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ (20.00).

Ο κύριος στόχος της πειραϊκής ομάδας είναι να πάρει τους τρεις βαθμούς ώστε να συνεχίσει να είναι μέσα στη μάχη του τίτλου και να κρατά στα δικά του χέρια την τύχη του, με νίκες στα δύο ντέρμπι που ακολουθούν. Ο προφανής λόγος είναι αυτός, αφού εάν δε νικήσει ο Ολυμπιακός χάνει κάθε πιθανότητα να πάρει το πρωτάθλημα.

Υπάρχουν, όμως, άλλα δύο μεγάλα κίνητρα. Το πρώτο είναι να διατηρηθεί ο τεράστιος ενθουσιασμός που υπάρχει στο κλαμπ μετά την πρόκριση επί της Άστον Βίλα και ενόψει της κορυφαίας πρόκλησης στην ιστορία του. Ένα αρνητικό αποτέλεσμα δε θα σβήσει φυσικά τη δίψα για την ευρωπαϊκή κούπα, αλλά πάντα αφήνει τα αποτυπώματά του.

Υπάρχει και κάτι άλλο. Ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει ακόμη το ευρωπαϊκό τρόπαιο και παραμένει τέταρτος στο πρωτάθλημα. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να υπάρχει τέτοια κατάληξη. Οι λόγοι είναι γνωστοί και έχουν ουσία. Άρα μια νίκη στην Τούμπα αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες να είναι ο Ολυμπιακός στην τριάδα, ασχέτως εάν πάρει ή όχι τον τίτλο.