Ολυμπιακός: Ο Ελ Αραμπί και οι... αντι-Χουάνγκ

Η επιστροφή του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο «Γ. Καραϊσκάκης» με «άρωμα» Σλόβαν, τα 80 γκολ του Μαροκινού και η πρόκληση για τους παίκτες του Ολυμπιακού να παίξουν καλά με τον ΠΑΣ και δίχως τον Χουάνγκ Ιν-Μπομ.

Ολυμπιακός: Ο Ελ Αραμπί και οι... αντι-Χουάνγκ

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει σκοράρει φέτος μία φορά στα πέντε επίσημα ματς του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, αλλά ένα πολύ καθοριστικό όπως αποδείχτηκα τέρμα για την πρόκριση επί της Σλόβαν. Εκείνο στο «Γ. Καραϊσκάκης» με το οποίο ο Ολυμπιακός είχε ισοφαρίσει και πήγε με διαφορετική ψυχολογία και πιθανότητες στην Μπρατισλάβα, όπου τα κατάφερε στα πέναλτι.

Με τον Ελ Αραμπί να μη βρίσκει δίχτυα ούτε στην Σλοβακία ούτε στην Κύπρο, στο πρώτο ματς με τον Απόλλωνα όπου είχε και κλασικές χαμένες ευκαιρίες, να επιστρέφει απόψε στην έδρα του Ολυμπιακού (22.00) κόντρα στον ΠΑΣ για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Και με σκοπό να επιστρέψει στα γκολ, καθώς εάν βάλει ένα θα φτάσει στα 80 με τη φανέλα της ελληνικής ομάδας και θα βάλει πλώρη για τα επόμενα «σημαδιακά». Απέναντι στον ΠΑΣ ο Μαροκινός έχει σκοράρει τρεις φορές στο «Καραϊσκάκης» και άλλες τόσες στους «Ζωσιμάδες», ενώ είχε πετύχει τέρμα στα δύο τελευταία ματς των ομάδων για τα περσινά play off.

Πρόκληση, όμως, το αποψινό ματς δεν είναι μόνο για τον Ελ Αραμπί, αλλά για όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού. Φυσικά με πρώτο στόχο την κατάκτηση της νίκης, όπως έκαναν χθες και οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ στις δικές τους πρεμιέρες, αλλά και με αγωνιστική βελτίωση. Δεν θα έχει στη διάθεσή του ο Κάρλος Κορμπεράν τον Χουάνγκ Ιν-Μπομ λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει και ενόψει ρεβάνς με Απόλλωνα, αλλά ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που πρέπει να δείξει ότι μπορεί να παίζει καλά ακόμη κι όταν δεν έχει έναν από τους καλύτερους παίκτες της. Με τον Χουάνγκ ήταν διαφορετική ομάδα στην Κύπρο ο Ολυμπιακός, οι παίκτες του έχουν μπροστά τους σε λίγες ώρες την ευκαιρία να αποδείξουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν όποιος/όποιοι κι αν λείπουν (γιατί είναι και οι Βρσάλικο, Σωκράτης, Μαντί, Αμπού και Γκάρι έξω).