Ο Μαρτίνς αναγκάστηκε με Ατρόμητο να κάνει αυτό που δεν συνήθιζε τα προηγούμενα χρόνια
Συνήθως ο Πέδρο Μαρτίνς καθυστερούσε να βάλει βασικούς τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, εκτός κι αν υπήρχε σοβαρός λόγος με κάποια απουσία. Φέτος άλλαξε τακτική, αλλά πάλι υπήρχε σοβαρός λόγος. Με την Αντβέρπ, όμως, οι επιλογές θα είναι περισσότερες.
Βασικοί στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα απέναντι στον Ατρόμητο ήταν οι Βατσλίκ, Ρόνι Λόπες, Καρμπόβνικ και Τικίνιο. Ο Ρόνι Λόπες εμφανώς ανέτοιμος, ο Τικίνιο έχοντας να παίξει μπάλα σε επίσημο αγώνα από τον Δεκέμβριο κάνοντας όμως αισθητή την παρουσία του στην αντίπαλη περιοχή και ο Καρμπόβνικ που πέρασε στη θέση του Λαλά και του Ανδρούτσου. Ο Βατσλίκ είναι μία κατηγορία μόνος του. Έπρεπε να παίξει και αυτό δεν χωράει καμία αμφβολία.
Η αλήθεια είναι ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δεν το συνήθιζε τα προηγούμενα χρόνια να βάζει με το «καλημέρα» τόσα πολλά μεταγραφικά αποκτήματα. Όταν είχε διαθέσιμες τις «παλιοσειρές» του, τότε αυτές εμπιστευόταν και σταδιακά έβαζε στο κλίμα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Το είδαμε με τον Χασάν, τον Γκιγιέρμε, τον Ελ Αραμπί, για να μην πάμε σε Βινάγκρε, Μπρούμα και άλλους παίκτες που τελικά δεν «έπιασαν» στον Ολυμπιακό, αλλά όπως και να ‘χει μπήκαν καθυστερημένα στο πλάνο ενδεκάδας.
Βαθμολογία Super League: Μόνος στην κορυφή ο Ολυμπιακός
Πέρσι έβαλε αναγκαστικά από το ξεκίνημα της σεζόν τους Εμβιλά, Ραφίνια και Χολέμπας, γιατί πολύ απλά ήταν δεμένα τα χέρια του και δεν είχε άλλες επιλογές. Με τον Ομάρ στην Τουρκία και τον Τσιμίκα στην Αγγλία, έπρεπε να βάλει Ραφίνια και Χολέμπας στην ενδεκάδα από το πρώτο επίσημο ματς. Το ίδιο ίσχυε και με τον Εμβιλά μετά την αποχώρηση του Γκιγιέρμε.
Αντιθέτως, τώρα θα μπορούσε π.χ. αντί του Καρμπόβνικ να βάλει τον Λαλά ή τον Ανδρούτσο, αντί του Τικίνιο να είχε στην αποστολή τον Μαντί Καμαρά και να γυρνούσε το σύστημα σε 4-3-3 ή αντί του Ρόνι Λόπες να έβαζε αναγκαστικά τον... Ονιεκούρου που είναι μεταγραφή και πιο έτοιμος από τον Ρόνι, λόγω της απουσίας του Μασούρα.
Εν ολίγοις, ο Μαρτίνς και με τον Ατρόμητο οδηγήθηκε έως έναν βαθμό στο να χρησιμοποιήσει υποχρεωτικά τέσσερα νέα μεταγραφικά αποκτήματα.
Ίσως αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά και είχε στην αποστολή τους Μαντί και Μασούρα, να πήγαινε στην... πεπατημένη και στην επιτυχημένη τακτική των προηγούμενη ετών με το πιο σύνηθες σχήμα, το 4-3-3 και όχι με το 4-4-2. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τον Λαλά, αν είχε πείσει τον Μαρτίνς με τις εμφανίσεις του στα προηγούμενα ματς (επίσημα και φιλικά).
Σε ό,τι έχει να κάνει με τον σχηματισμό, έχοντας αντιληφθεί ότι δεν τραβάει στην παρούσα φάση το 4-4-2 και πώς αυτό μπορεί να «χτιστεί» μέσα από αγώνες κατά τη διάρκειά τους και όχι από το ξεκίνημα λόγω της ανετοιμότητας ορισμένων «νεοσύλλεκτων» τη δεδομένη χρονική στιγμή, θα μας προκαλέσει μεγάλη εντύπωση αν ξαναδούμε το ίδιο σχήμα και με την Αντβέρπ την Πέμπτη (16/9).
Άλλωστε, κόντρα στους Βέλγους θα είναι και περιορισμένες οι επιλογές του πίσω από τους φορ. Ο Μασούρας θα προέρχεται από σχεδόν τρεις εβδομάδες απραξίας και ο Αλγκασίμ Μπα είναι εκτός λίστας. Οπότε, θα οδηγηθεί αναγκαστικά στο να πάει μόνο με τον Ελ Αραμπί στην ενδεκάδα και τον Τικίνιο ως μία δυνατή εναλλακτική από τον πάγκο, έχοντας ως έξτρα λύση και τον Ονιεκούρου, ο οποίος ωστόσο αναμένεται να ξεκινήσει στα «φτερά». Στην κατάσταση που βρίσκεται ο Ρόνι Λόπες, θα είναι... βόμβα αν ξεκινήσει και με την Αντβέρπ.