Ένινγκ: «Οι παίκτες μου πίστευαν στην ανατροπή»
Ο Γερμανός προπονητής του Άρη, Μίχαελ Ένινγκ στάθηκε στο χαρακτήρα των παικτών του στο ματς με τη Λαμία
O τεχνικός του Άρη, Μίχαελ Ένινγκ, στις δηλώσεις του στη Nova τόνισε ότι ήταν σημαντικό στοιχείο για τη νίκη κόντρα στη Λαμία, πως η ομάδα του πίστευε στην ανατροπή.
Ο Γερμανός προπονητής, μετά τη νίκη των «κίτρινων» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, είπε συγκεκριμένα: «Είναι πολύ σημαντικό που δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε στην ανατροπή και θέλαμε να συνεχίζουμε να πιέζουμε, να δημιουργούμε ευκαιρίες. Έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο μετά από μία φάση πίεσης, κάναμε το γκολ και ήρθαν και τα άλλα δύο. Ήμασταν νωχελικοί στο ξεκίνημα, αυτό είναι φυσιολογικό αλλά κρατάμε τη νίκη».
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Για τα συστήματα με τα οποία παρέταξε την ομάδα του, ο Μίχαελ Ένινγκ δήλωσε: «Πιστεύω ότι θα πρέπει να σταματήσουμε να στεκόμαστε στα επιμέρους συστήματα. Στο τέλος παίξαμε και με σχηματισμό 4-4-2, χρησιμοποιήσαμε συνολικά δηλαδή τρία συστήματα, το σημαντικό, ανεξάρτητα από τα συστήματα όμως είναι να είμαστε σωστοί στο χώρο και στο πως κινούμαστε, να καλύπτουμε σωστά τους χώρους μας. Το σημαντικό όμως δεν είναι αυτή η αλλαγή συστήματος, αλλά οι αλλαγές που άλλαξαν τη ροή, οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο βοήθησαν στο να αλλάξει αυτή η ροή του αγώνα.
Καταρχάς φέτος έχουμε περισσότερες επιλογές, περισσότερες λύσεις από τον πάγκο και τη δυνατότητα για πέντε αλλαγές, που μας δίνει άλλες δυνατότητες. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι το πως συμπεριφέρεται ο κάθε παίκτης και πως διεκδικεί τη θέση του στην 11άδα».
Για το ευρωπαϊκό παιχνίδι που ακολουθεί με την Κόλος Κοβαλίβκα, ανέφερε: «Κάθε παιχνίδι μας δίνει άλλο ρυθμό, αυτό κρατάω. Από βδομάδα σε βδομάδα αλλάζουν τα τρεξίματα μας, στο φιλικό ήμασταν πιο κουρασμένοι, σε ένα βαθμό και σήμερα, αλλά μετά από ένα σημείο στεκόμασταν καλύτερα και ασκήσαμε πίεση. Την Πέμπτη είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, εκεί η τακτική θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι νοκ άουτ και αυτό είναι το πρώτο και το τελευταίο ζητούμενο».