Ολυμπιακός: Η ανιδιοτέλεια του Πίτερς
Ο Άλεκ Πίτερς είναι το... κρυφό μεγάλο όπλο του Γιώργου Μπαρτζώκα - Διαθέτει μεγάλη ευχέρεια στο σουτ, φέτος είναι πίσω στο ροτέισον, αλλά φωνάζει «παρών» κάθε φορά που τον χρειάζεται η ομάδα.

Ο Άλεκ Πίτερς είναι αναμφισβήτητα ο κορυφαίος σουτέρ του Ολυμπιακού, αλλά και ένας από τους καλύτερους στην Ευρωλίγκα. Πέρσι έκανε καταπληκτική σεζόν, ήταν ο MVP της ομάδας, αλλά φέτος κλήθηκε να κάνει το βήμα πίσω, ύστερα και από την επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ. Ενδεχομένως άλλοι παίκτες να είχαν δυσφορήσει, ζητώντας δικαιολογημένα περισσότερο χρόνο, αλλά αυτό δεν συμβαίνει με τον «Αλέκο». Ο 30χρονος φόργουορντ χαρακτηρίζεται για την ανιδιοτέλειά του, βάζει πάντα το «εμείς» πάνω από το εγώ και την ομάδα πάνω από όλους. Είναι ο καλύτερος συμπαίκτης που μπορείς να έχεις και σε αυτό συμφωνούν όλοι στο μεγάλο λιμάνι.
Στο Βερολίνο, πάντως, φρόντισε να δείξει την κλάση του, την εκτελεστική του δεινότητα, αλλά και την ευχέρειά του στο μακρινό σουτ. Έκανε ρεκόρ καριέρας κόντρα στην Άλμπα με 33 πόντους, σημειώνοντας 8/9 (!) τρίποντα, παίρνοντας... φωτιά από την περιφέρεια. Μπορεί να είναι «4άρι», να έχει χρησιμοποιηθεί και στο «3», αλλά αυτή τη φορά δεν είχε πρόβλημα να παίξει ακόμη και στο «5».
Ολυμπιακός: Η... αφύπνιση του Εβάν Φουρνιέ!
Πέρασε για ακόμα έναν αγώνα αρκετή ώρα σε θέση σέντερ, λόγω των απουσιών στην γραμμή ψηλών των «ερυθρολεύκων». Αμυντικά αντιμετώπισε προβλήματα με τον Γιάνι Βέτζελ, ωστόσο επιθετικά ήταν ξεκάθαρο πως άνοιξε το ματς του Ολυμπιακού. Με τον Πίτερς σε θέση 5 ο Ολυμπιακός είχε δηλαδή 5 σουτέρ στο παρκέ. Αυτό άνοιξε χώρους για όλους, με την επίθεση του Ολυμπιακού να πετάει φλόγες, ειδικά από την στιγμή που ο Αμερικανός στην αρχή έμοιαζε να παίζει… ρολόι, ευστοχώντας στο ένα τρίποντο μετά το άλλο.
Σε μία περίοδο, λίγο πριν τα κρίσιμα πλέι-οφς της Ευρωλίγκας, εκεί που θα χρειαστεί όλοι οι παίκτες να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, ο Άλεκ Πίτερς απέδειξε πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί να υπολογίζει «ζεστά» και σε εκείνον. Να τονίσουμε πως στην τρέχουσα σεζόν σουτάρει από την περιφέρεια με 54,8% (34/62), με 93,9% στις βολές (46/49) και με 53,4% στα δίποντα (47/88).
Σε 16 λεπτά συμμετοχής έχει μέσον όρο 7,3 πόντους. Πέρσι παίζοντας περίπου 10 λεπτά παραπάνω (25,2), είχε μέσον όρο 13,1 πόντους, με 58,6% στα δίποντα, 53,5% στα τρίποντα και 87,8% στις βολές, συν 4,8 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ ανά παιχνίδι. Κάτι μας λέει πως ενόψει της συνέχειας, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει και μαζί το δίδυμο Πίτερς-Βεζένκοφ στις θέσεις «3» και «4» στο ίδιο σχήμα.