Ολυμπιακός: «Στα σκαριά» το τμήμα ποδοσφαίρου Γυναικών

Ακόμη ένα τμήμα αναμένεται να αποκτήσει ο Ολυμπιακός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει βάλει ήδη τα θεμέλια για την δημιουργία τμήματος ποδοσφαίρου Γυναικών ενόψει της νέας σεζόν. Το τμήμα θα ξεκινήσει από την Γ' Εθνική

Ολυμπιακός: «Στα σκαριά» το τμήμα ποδοσφαίρου Γυναικών

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να προχωρήσει άμεσα στην δημιουργία τμήματος ποδοσφαίρου Γυναικών ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει δρομολογηθεί εδώ και αρκετό διάστημα η διαδικασία για την δημιουργία του συγκεκριμένου τμήματος ενώ το ζήτημα έχει περάσει μέσα από την έγκριση Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και έχει μπει στην τελική του ευθεία. Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων είναι για τον Σεπτέμβριο και μέχρι τότε ο Ολυμπιακός έχει χρόνο να κάνει την δήλωσή του για την Γ' Εθνική.

Αξίζει να αναφερθεί στην Α' Εθνική κατηγορία ανέβηκαν ήδη ο Αστέρα Τρίπολης, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, ομάδες με μεγάλες οπαδικές βάσεις και έτσι το ποδόσφαιρο γυναικών στην χώρα είναι έτοιμο να κάνει το step up ακολουθώντας στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Άλλωστε οι γυναίκες είναι ήδη πρωταγωνίστριες στο πιο δημοφιλές άθλημα του κόσμου σε πολλές χώρες ανά τον πλανήτη.

Η είσοδος του Ολυμπιακού στο άθλημα και πιθανότατα σε λίγα χρόνια στην Women's Football League αναμένεται να συμβάλλει στην περεταίρω εξέλιξη του Ποδοσφαίρου Γυναικών στην Ελλάδα χάρη στον υψηλό ανταγωνισμό.

Η ιδέα αυτή υπήρχε εδώ και χρόνια στις τάξεις των «ερυθρολεύκων» και φέτος πρόκειται να υλοποιηθεί.