ΟΦΗ - Παναιτωλικός 2-1: Νους... υγιής και πρόκριση ανατροπής!

Ο Τιάγκο Νους μπήκε αλλαγή και χάρισε στον ΟΦΗ την πρόκριση (2-1) επί του Παναιτωλικού που είχε προηγηθεί.

ΟΦΗ - Παναιτωλικός 2-1: Νους... υγιής και πρόκριση ανατροπής!

Στους «16» του Κυπέλλου πέρασε ο ΟΦΗ με νίκη ανατροπή στο Ηράκλειο επί του Παναιτωλικού με 2-1. Είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τιάγκο Νους καθώς ο Αργεντινός επιθετικός μπήκε αλλαγή στην επανάληψη και οδήγησε την ομάδα του στην πρόκριση με δικά του γκολ, απαντώντας στο προβάδισμα των φιλοξενούμενων από το πρώτο μέρος με τον Μαϊντέβατς.

Με πολλές αλλαγές επέλεξαν τις ενδεκάδες τους ο Τραϊανός Δέλλας και ο Γιάννης Πετράκης (που χειροκροτήθηκε ξανά από τον κόσμο του ΟΦΗ) σε ένα αναγνωριστικό ματς στο ξεκίνημα. Ο Κοντούρης στο 8' είχε ένα καλό σουτ που μπλόκαρε ο Χριστογεώργος, ενώ ο ΟΦΗ σταδιακά πήρε τον έλεγχο. Στο 16' ο Στεργιάκης μπλόκαρε το σουτ του Ριέρα στην πρώτη τελική των γηπεδούχων.

Όμως στο 18' σε αντεπίθεση των φιλοξενούμενων ο Αντρίγια Μαϊντέβατς πήρε την μπαλιά από τον Ρόα, απέφυγε τον γκολκίπερ του ΟΦΗ και με το αριστερό έκανε το 0-1. Ο ΟΦΗ έγινε νευρικός, είχε μια κεφαλιά του Μπρεσάν λίγο άουτ στο 33' την ώρα που ο Παναιτωλικός προσπαθούσε να αξιοποιήσει την υπέρ του συνθήκη. Στο 40' ένα σουτ του Σαλσέδο ήταν άστοχο, στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Με τρεις αλλαγές μπήκε ο ΟΦΗ στην επανάληψη και ο Νους παραλίγο να σκοράρει στο 46'. Σε ένα ματς που είχε πια καλό ρυθμό με τους γηπεδούχους να ψάχνουν την ισοφάριση και τους φιλοξενούμενους την κόντρα για το δεύτερο γκολ με κορυφαίο τον Ρόα που είχε ευκαιρία στο 54'. Καλό σουτ του Μπάκιτς στο 57' έφυγε λίγο άουτ.

Στο 59' ο Τιάγκο Νους βρήκε το δρόμο για την ισοφάριση με κοντινή προβολή, έπειτα από σέντρα του Σαλσέδο και κεφαλιά πάσα του Χριστόπουλου. Ο Παναιτωλικός είχε σουτ του Λουίς Μιγκέλ στο 63' που μπλόκαρε ο Χριστογεώργος σε ένα πολύ ανοιχτό πλέον ματς.

Ο Χριστόπουλος σκόραρε με κεφαλιά από φάουλ του Μπρεσάν, υποδείχτηκε κακώς οφσάιντ και ο ΟΦΗ έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί. Κάτι που έγινε, όμως, στο 71' με τον Τιάγκο Νους με όμορφη κεφαλιά μετά από μπαλιά του Μπαϊνοβιτς. Ο ΟΦΗ είχε πια τον έλεγχο και παρά την πίεση που δέχτηκε κράτησε το αποτέλεσμα και την πρόκριση. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων το σουτ του Σιέλη έφυγε ελάχιστα έξω από την κόντρα και στην κόντρα είχε νέα μεγάλη ευκαιρία ο Παναιτωλικός με άστοχη κεφαλιά του Μλάντεν.

Μικρογραφία

ΟΦΗ – Παναιτωλικός 2-1

Γήπεδο: «Θ. Βαρδινογιάννης»

Σκόρερ: 59', 71' Νους - 18' Μαϊντέβατς

Διαιτητής: Τσιάρας

Κίτρινες: 28' Σαλσέδο, 48' Μπάκιτς, 90' Μαρινάκης, 90' Μπαΐνοβιτς - 44' Κοντούρης, 48' Σιέλης, 68' Μιγκέλ, 90'Πέρες

Συνθέσεις

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Μαρινάκης, Μπρεσάν, Χριστόπουλος, Αποστολάκης (46' Σενγκέλια), Καραχάλιος (46' Μπαϊνοβιτς) , Μπάκιτς (76' Χατζηθεοδωρίδης) , Κουτεντάκης, Ριέρα (46' Νους), Αμπάντα, Σαλσέδο (85' Γιουνγκ)

Παναιτωλικός: Στεργιάκης, Μλάντεν, Στάγιτς, Κοντούρης (57' λ.τ. Λιάβας), Σιέλης, Νικολάου, Μαυρίας, Λουίς Μιγκέλ (75' Μπουζούκης), Λαχούντ (65' Πέρες), Ρόα (75' Λομόνακο), Μαϊντέβατς (75' Ντίας)