ΠΑΟΚ - Βικτόρια Πλζεν 2-2: Τον κράτησε ζωντανό ο Μπάμπα (highlights)

Η Βικτόρια Πλζεν προηγήθηκε με 2-0 στην Τούμπα, αλλά ο ΠΑΟΚ με γκολ του Μπάμπα στις καθυστερήσεις πήρε το βαθμό της ισοπαλίας (2-2).

ΠΑΟΚ - Βικτόρια Πλζεν 2-2: Τον κράτησε ζωντανό ο Μπάμπα (highlights)

Τον πρώτο του βαθμό σε τρεις αγωνιστικές στη League Phase του UEFA Europa League πήρε ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου απέσπασε στο φινάλε ισοπαλία με 2-2 από τη Βικτόρια Πλζεν στην Τούμπα και πλέον το έργο της για πρόκριση έστω και στα play οff της διοργάνωσης γίνεται πάρα πολύ δύσκολο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς σαν... υπνωτισμένοι. Με τη συμπλήρωση δύο λεπτών, οι Τσέχοι βρήκαν το δρόμο για τα δίχτυα, ωστόσο το γκολ δε μέτρησε. Από γλίστρημα του Γιόνι Ότο, η μπάλα έφτασε στον Πάτρικ Σουλτς που σούταρε με το αριστερό, ο Ντόμινικ Κοτάρσκι απέκρουσε, αλλά ο επερχόμενος Πρινς Κουαμπενά Αντού είχε εύκολο έργο για να πανηγυρίσει. Έτσι πίστευε, τουλάχιστον, αφού έπειτα από τη χρήση του VAR υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Δεύτερο καμπανάκι κινδύνου για την εστία του ΠΑΟΚ στο 7', με τον Βίντρα να αστοχεί απελπιστικά προ του Κοτάρσκι, έπειτα από υπέροχη κάθετη πάσα.

Οι Θεσσαλονικείς ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ντουέ πάνω στον Μπράντον Τόμας, ωστόσο Ουρς Σνάιντερ και VAR είχαν άλλη άποψη. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, οι «ασπρόμαυροι» άρχισαν να αποκτούν τον έλεγχο του αγώνα, με μπροστάρηδες τους Μαντί Καμαρά και Γιάννη Κωνσταντέλια.

Αντίθετα, η Βικτόρια Πλζεν κατάφερε να βρει και πάλι δίχτυα κι αυτή τη φορά το γκολ μέτρησε. Σέντρα του Καντού από τα αριστερά, ο Αντού βρήκε την μπάλα όσο έπρεπε για να φτάσει αυτή στον Μίλαν Χάβελ που είχε εύκολο έργο για το 0-1 στο 31'. Ο βοηθός σήκωσε τη σημαία, ωστόσο (και) αυτή τη φορά είχε λάθος, με το VAR να κατακυρώνει το γκολ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ακόμη χειρότερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ. Οι Τσέχοι έφυγαν στην κόντρα, ο Αντού ξεπέρασε τον Σάστρε και σούταρε, ο Κοτάρσκι δεν απέκρουσε σωστά κι ο Βίντρα σε κενή εστία έκανε το 0-2.

Οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου μπήκαν στα αποδυτήρια εν μέσω αποδοκιμασιών. Φάνηκε να ξυπνούν, με το σουτ του Ότο να αναγκάζει τον Μάρτιν Γέντλιτσκα να αποκρούσει σε κόρνερ στο 48'. Ακολούθησε η άστοχη κεφαλιά του Αντού στο 61' κι ακόμη περισσότερα σφυρίγματα από την εξέδρα.

Η αποβολή του Ντουέ στο 70' έδωσε άλλο χρώμα στο ματς. Από σέντρα του Κιρίλ Ντεσπόντοφ, ο Φεντόρ Τσαλόφ λίγο έλειψε να σκοράρει στην πρώτη επαφή του με την μπάλα, όμως ο Γέντλιτσκα έκανε την πρώτη πραγματικά δύσκολη επέμβαση στο παιχνίδι.

Κι ενώ η Βικτόρια Πλζεν απώλεσε απίθανη ευκαιρία στο 82', με τον Κοτάρσκι να νικάει σε τετ α τετ τον Έρικ Γίρκα, ο ΠΑΟΚ μείωσε αμέσως μετά. Σέντρα του Ντεσπόντοφ από τα δεξιά, καλοζυγισμένη κεφαλιά του Τισουντάλι και 1-2 στο 84'.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ πολιόρκησε την εστία των Τσέχων, με τη λύτρωση να έρχεται στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μπάμπα να σκοράρει με κεφαλιά έπειτα από την κεφαλιά-πάσα του Μαντί Καμαρά.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΑΟΚ - Βικτόρια Πλζεν 2-2

Σκόρερ: 84' Τισουντάλι, 90' Μπάμπα - 31' Χάβελ, 39' Βίντρα

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Ουρς Σνάιντερ (Ελβετία)

Κίτρινες: Μάρκοβιτς, Αμπού, Τισουντάλι, Γέντλιτσκα

Κόκκινη: Ντουέ

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (66' Μπαμπά), Κεντζιόρα, Κόλι, Ότο (76' Τσάλοφ), Καμαρά, Μπακαγιόκο (59' Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Τάισον (66' Τισουντάλι), Τόμας (66' Ντεσπόντοφ)

ΠΛΖΕΝ: Γέντλικα, Γέμελκα, Μάρκοβιτς, Ντουέ, Κάντου, Κάλβατς, Σόϊκα, Χάβελ, Σούιτς, Βίντρα (61' Γίρκα), Αντού (73' Χέιντα).