Εμφάνιση… λίπασμα!

Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από τον Άγιαξ στις λεπτομέρειες, αλλά είδε πως είναι σε καλό δρόμο αρκεί να συνεχίσει με ακόμα περισσότερο ζήλο την προσπάθειά του

Εμφάνιση… λίπασμα!

Οι οιωνοί για τον Παναθηναϊκό ήταν πολύ άσχημοι μετά από το 0-1 του ΟΑΚΑ στον πρώτο αγώνα με τον Άγιαξ και η ρεβάνς ήταν πραγματικό βουνό που οι «πράσινοι» ήταν υποχρεωμένοι να ανέβουν.

Ο βαθμός δυσκολίας είχε γίνει ακόμα πιο μεγάλος και ο Ντιέγκο Αλόνσο με τους παίκτες του έπρεπε να κυνηγήσουν από την αρχή την ανατροπή απέναντι σε μια ομάδα που είναι… φαρμάκι στις αντεπιθέσεις.

Είχε Ντραγκόφσκι και… τύχη όμως, αφού ο Πολωνός και το δοκάρι σταμάτησαν τους Ολλανδούς, οι οποίοι την μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα στη ρεβάνς έπαιζαν με το ένα μάτι στο ηλεκτρονικό ταμπλό κοιτώντας τον χρόνο και το σκορ.

Δεν πίστευαν πως ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να τους απειλήσει και να μπει εμπόδιο στο δρόμο τους για την πρόκριση.

Κι όμως ο Τετέ στο 89’ έβαλε… φωτιά στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» με τον Παναθηναϊκό μάλιστα να χάνει κι άλλες ευκαιρίες στέλνοντας μήνυμα πως θα πουλήσει ακριβά το… τομάρι του.

Η διαχείριση του αγώνα από τον Αλόνσο ήταν πολύ καλή, αφού μάλιστα πήρε πάρα πολλά πράγματα από όλες τις αλλαγές του κυρίως από τους Τετέ, Μαξίμοβιτς, Ζέκα, που αναβάθμισαν σε μεγάλο ποσοστό το παιχνίδι της ομάδας.

Όμως ήρθε η διαδικασία των πέναλτι να καταρρίψει όλη αυτή την προσπάθεια. Είναι αλήθεια βέβαια πως πέρσι οι «πράσινοι» είχαν επωφεληθεί ακριβώς την ίδια ημέρα απέναντι στην Μαρσέιγ παίρνοντας αυτοί την πρόκριση στα πέναλτι.

Ο 40χρονος Πασβέερ ήταν καταπληκτικός και… ψάρεψε τους παίκτες του «τριφυλλιού» αλλά και οι Ολλανδοί είχαν 4 ευκαιρίες να «καθαρίσουν» την πρόκριση και τις έχασαν.

Η εμφάνιση ασφαλώς θα πρέπει να αποτελέσει πειστήριο για όσους αμφιβάλουν πως κάτι καλό πάει να δημιουργηθεί με τον Αλόνσο, αλλά και ένεση ηθικού για τον προπονητή και τους παίκτες, ώστε να συνεχίσουν την προσπάθειά τους.

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει χρόνος για αναλύσεις και θεωρίες. Την Κυριακή (18/8) στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ οι «πράσινοι» υποδέχονται τον Αστέρα Τρίπολης για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Σε μια εβδομάδα η ομάδα ταξιδεύει στη Γαλλία για το πρώτο παιχνίδι με τη Λανς. Ο αποκλεισμός με τέτοιον τρόπο είναι πάντα δύσκολος σε διαχείριση, αλλά ο Παναθηναϊκός πρέπει να τα δώσει όλα για να συμμετέχει φέτος σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης κυρίως για να φτιάξει τη βαθμολογία του και να βελτιώσει τις κληρώσεις του.

Έτσι δεν θα του έρχονται μέσα στο κατακαλόκαιρο τη μια ο Άγιαξ και την άλλη η Λανς…