Ολυμπιακός: Ο Ελ Αραμπί και οι ριζικές αλλαγές σε παίκτες

Γι’ ακόμα μία φορά ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά, ενώ αποδείχτηκε ότι ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από μεγάλες αλλαγές σε ποδοσφαιριστές.

Ολυμπιακός: Ο Ελ Αραμπί και οι ριζικές αλλαγές σε παίκτες

Θα ήταν παράλογος όποιος περίμενε να δει αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Ο Κάρλος Κορμπεράν είναι προπονητής και όχι μάγος και έχει μπροστά του αρκετή δουλειά για να αλλάξει την εικόνα και τη νοοτροπία της ομάδας.

Ακόμα και έτσι η ομάδα του Πειραιά κατάφερε για 15-20 λεπτά να βγάλει στο χορτάρι μία ιδέα των όσων προσπαθεί να περάσει ο Ισπανός προπονητής. Είδαμε παίκτες να είναι σε κίνηση, τους χαφ να προσπαθούν να ανοίξουν χώρους και η μπάλα να είναι κάτω. Είδαμε τον Ολυμπιακό να ψάχνει να παίξει κάθετα και όχι με γιόμες. Όλα αυτά, όμως, για 15-20 λεπτά και όχι παραπάνω. Δεν θα μπορούσε, άλλωστε να το κάνει και παραπάνω ο Ολυμπιακός.

Στη συνέχεια οι Πειραιώτες γύρισαν στις παλιές κακές τους συνήθειες. Θυμήθηκαν το ποδόσφαιρο της σέντρας και της γιόμας. Ήταν και λογικό να συμβεί, αφού κάποια πράγματα γίνονται και από μόνα τους και οι συνήθειες δεν αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη.

Τουλάχιστον, όμως είδαμε μία αντίδραση από τον πάγκο με τον Κορμπεράν να βάζει άμεσα τον Ελ Αραμπί και τον Βαλμπουενά στο παιχνίδι προκειμένου να γυρίσει το ματς. Το δικαίωσαν και οι δύο με το γκολ της ισοφάρισης. Και ο Μαροκινός έδωσε απαντήσεις σε όλους εκείνους που υποστήριζαν ότι δεν έπρεπε να μείνει στον Πειραιά.

Ένας γκολτζής σαν τον Ελ Αραμπί είναι παράλογο να μένει εκτός και ακόμα πιο παράλογο να μην τον πιστεύουν ορισμένοι. Το ποδόσφαιρο έχει κάποιες σταθερές, έχει μία λογική που αν δεν την ακολουθήσεις θα σε τιμωρήσει. Ο Μαροκινός σώζει τους πρωταθλητές Ελλάδας προερχόμενος από τον πάγκο, πολύ απλά γιατί έχει στο αίμα του το γκολ.

Από ‘κει και πέρα είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα του Πειραιά θέλει ριζικές αλλαγές σε επίπεδο ποδοσφαιριστών. Ο Κορμπεράν έχει τη διάθεση να δουλέψει, θα προσπαθήσει να περάσει τις ιδέες του, αλλά ορισμένοι πλέον πρέπει να παραχωρήσουν τη θέση τους. Ο Ολυμπιακός για να βρει το δρόμο του θέλει μεγάλες αλλαγές σε αγωνιστικό επίπεδο.