Ελλάδα - Σκωτία 0-1: Σκωτσέζικο ντους... (highlights)

Η Σκωτία επικράτησε με 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» της Ελλάδας στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για την παρουσία στην League Α του Νations League και απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα ενόψει του Κυριακάτικου επαναληπτικού (23/03) της Γλασκώβης. Δοκάρι ο Τζόλης (70') από προσπάθεια του φέρελπι Καρέτσα που ντεμπουτάρισε εντυπωσιακά

Ελλάδα - Σκωτία 0-1: Σκωτσέζικο ντους... (highlights)

Το πρώτο ματς της Εθνικής Ελλάδος για το 2025 αλλά και για τον προβιβασμό της στην League A του Νations League δεν εξελίχθηκε επιθυμητά.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχασε με το μίνιμουμ σκορ από την Σκωτία στο Ν. Φάληρο και έτσι ο βαθμός δυσκολίας για να τα καταφέρει, ενόψει της Κυριακάτικης ρεβάνς (23.03), στο «Χάμπντεν» της Γλασκώβης, αύξηθηκε δραματικά.

Με τον Κωνσταντή Τζολάκη να ντεμπουτάρει και τον Κωνσταντέλια να αντικαθιστά τον αρχηγό Μπακασέτα (τραυματίας, όπως κι ο Κουρμπέλης) η Εθνική παρότι είχε την ώθηση από το κοινό που γέμισε τον «Καραϊσκάκη» (τρίτο διαδοχικό ματς της που εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια) όχι μόνο δεν ήταν πιεστική και πειστική, αλλά βρέθηκε μετά από το πρώτο αναγνωριστικό 20λεπτο να υποφέρει κόντρα στους Σκωτσέζους που προηγήθηκαν με πέναλτι του ΜακΤόμινεϊ (33') μετά άτσολο μαρκάρισμα του Ρότα στον μέσο της Nάπολι.

Το 0-1 ήταν σκορ ημιχρόνου αφού μια κεφαλιά του Ιωαννίδη κι ένα σουτ του Μασούρα στόχο δεν βρήκαν, ενώ σε λάθος του Τζολάκη ο Άνταμς, μετά από γύρισμα του Φέργκιουσον, δεν κατάφερε να νικήσει τον πορτιέρ του Ολυμπιακού.

Στην επανάληψη η εικόνα της «γαλανόλευκης» ήταν εντελώς διαφορετική αφού ο ντεμπιτάντ Καρέτσας στα 17 του συμπαρέσυρε και τους υπολοίπους σε ένα υψηλότερο και πιο πιεστικό ρυθμό.

Ωστόσο ούτε το βολ πλανέ του εξτρέμ της Γκενγκ, ούτε η φάση που έφτιαξε στο 70΄την αξιοποίησε ο Τζόλης στέλνοντας την με προβολή στο δοκάρι!

Οι Σκωτσέζοι την ίδια στιγμή αμύντονταν μαζικά «σπρώχνοντας» τις επιθέσεις μας στα πλάγια ούτως ώστε να γίνουν σέντρες που τους ευνοούσαν για ν' αποκρούσουν.

Γι αυτό άλλωστε η πρώτη τελική στον στόχο ήταν μια κεφαλιά του Ιωαννίδη (στα γάντια του Γκόρντον) στο 80'

Πέντε λεπτά μετά ο Φούντας ανατράπηκε στο όριο της περιοχής και ο Στίλερ έδειξε πέναλτι αλλά μέσω VAR δόθηκε φάουλ αφού το μαρκάρισμα ήταν εκτός.

Ο Παυλίδης δεν μπήκε ποτέ στο ματς ουσιαστικά με την εθνική να μένει για δεύτερο σερί εντός έδρας ματς της στο μηδέν χάνοντας το (μετά το 0-3 από την Αγγλία)

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ – ΣΚΩΤΙΑ 0-1

Γήπεδο: «Γ. Kαραϊσκάκης»

Σκόρερς: 33’ (πεν.) Μακ Tόμινέι

Διαιτητής: Στίλερ (Γερμανίας)

Κίτρινες: Σιώπης (64') –Φέργκιουσον (45+2’)

Κόκκινες κάρτες: -

ΕΛΛΑΣ (Γιοβάνοβιτς) : Τζολάκης, Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Σιώπης, Μάνταλος (72' Πέλκας), Κωνσταντέλιας (72' Παυλίδης), Μασούρας (46' Καρέτσας), Τζόλης (72' Ζαφείρης), Ιωαννίδης (81' Φούντας).

ΣΚΩΤΙΑ (Κλαρκ): Γκόρντον, Ράλστον (89' Πόρτιους), Σούταρ. Χάνλι, Ρόμπερτσον, Γκίλμουρ (90+5' Γκίλμουρ), ΜακΛίν (76' Tιέρνι), ΜακΓκίν, ΜακΤόμινεϊ, Φέργκιουσον, Άνταμς (76' Χιρστ).



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110