Copa America: Συνελήφθη στα επεισόδια του τελικού ο πρόεδρος της Κολομβιανής Ομοσπονδίας

Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Κολομβίας και ο γιος του συνελήφθησαν εν μέσω του χάους που επικράτησε στον τελικό του Copa America.

Copa America: Συνελήφθη στα επεισόδια του τελικού ο πρόεδρος της Κολομβιανής Ομοσπονδίας

Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Κολομβίας και ο γιος του συνελήφθησαν νωρίς τη Δευτέρα από την αστυνομία του Μαϊάμι-Ντέιντ μετά το χάος στον τελικό του Copa America στο Μαϊάμι Γκάρντενς της Φλόριντα, το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με ένορκη βεβαίωση σύλληψης.

Ο Ραμόν Χεσουρούν, ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος της CONMEBOL και είναι μέλος του Συμβουλίου της FIFA από το 2016, και ο γιος του, Ραμόν Χαμίλ Χεσουρούν, συνελήφθησαν για τρεις κατηγορίες κακουργηματικής επίθεσης σε αξιωματούχο, σύμφωνα με την ένορκη βεβαίωση σύλληψης.

Και οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι συνεπλάκησαν με φρουρούς ασφαλείας κοντά σε μια σήραγγα όπου είχαν συγκεντρωθεί τα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με την ένορκη βεβαίωση σύλληψης. Το περιστατικό συνέβη μετά τον τελικό του Copa America ανάμεσα στην Κολομβία και την Αργεντινή, τον οποίο η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι κέρδισε με 1-0 μετά από παράταση.

Ο Ραμόν Χεσουρούν, 71 ετών, και ο Ραμόν Χαμίλ Χεσουρούν, 43 ετών, επιχείρησαν να εισέλθουν σε μια περιοχή της σήραγγας του σταδίου όπου είχαν συγκεντρωθεί τα μέσα ενημέρωσης μετά τον αγώνα, όταν τους σταμάτησε ένας υπάλληλος ασφαλείας, σύμφωνα με την ένορκη βεβαίωση σύλληψης.

Η διαμάχη μετατράπηκε σε σωματική όταν ο αστυνομικός "έβαλε μια ανοιχτή παλάμη στο στήθος (του Ραμόν Χαμίλ Χεσουρούν) για να τον καθοδηγήσει προς τα πίσω" και ο Ραμόν Χαμίλ Χεσουρούν στη συνέχεια άρπαξε τον αστυνομικό "γύρω από το λαιμό του" και τον τράβηξε στο έδαφος, σύμφωνα με την ένορκη βεβαίωση. Ο Ραμόν Χαμίλ Χεσουρούν έριξε "δύο γροθιές που χτύπησαν" τον αξιωματικό και στη συνέχεια "έστρεψε μια απευθείας κλωτσιά" στο κεφάλι του αξιωματικού ενώ ήταν στο έδαφος, σύμφωνα με την ένορκη βεβαίωση.