Σκαλόνι: «Ο Μέσι δεν ήθελε να απογοητεύσει τους συμπαίκτες του»

Ο Σκαλόνι δήλωσε ότι ο Λιονέλ Μέσι δεν ήθελε να απογοητεύσει τους συμπαίκτες του μετά την αναγκαστική αποχώρησή του από τον τελικό του Copa America με τραυματισμό στο πόδι.

Σκαλόνι: «Ο Μέσι δεν ήθελε να απογοητεύσει τους συμπαίκτες του»

Ο Λιονέλ Μέσι, που έπαιζε στο Copa America που σίγουρα θα είναι το τελευταίο του, έμεινε με λυγμούς στον πάγκο, αφού αναγκάστηκε να αποχωρήσει στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου απέναντι στην Κολομβία.

Ο 37χρονος αρχηγός της Εθνικής Αργεντινής φάνηκε να γλιστρά στον αγωνιστικό χώρο του «Hard Rock Stadium» στο Μαϊάμι και έπεσε χωρίς καμία επαφή από άλλον παίκτη. Ζήτησε ιατρική βοήθεια, εξετάστηκε για λίγο στον αγωνιστικό χώρο από το ιατρικό επιτελείο και στη συνέχεια αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο χωρίς το δεξί του παπούτσι. Αργότερα εθεάθη στον πάγκο της Αργεντινής με πάγο τοποθετημένο στην περιοχή του δεξιού του ποδιού, το οποίο φαινόταν έντονα πρησμένο. Ελλείψει του Μέσι, ο Λαουτάρο Μαρτίνες πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα και κέρδισε τον τίτλο για την Αργεντινή. Ο Μέσι επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο μετά τον αγώνα για να σηκώσει το τρόπαιο μαζί με τους συμπαίκτες του.

Ο προπονητής της «αλμπισελέστε», Λιονέλ Σκαλόνι δήλωσε στη συνέχεια ότι ο Μέσι ήθελε απεγνωσμένα να συνεχίσει, αλλά δεν είχε άλλη επιλογή: «Ο Λέο έχει κάτι που όλοι πρέπει να έχουν. Είναι ο καλύτερος στην ιστορία και, ακόμα και με έναν τέτοιο αστράγαλο, δεν θέλει να βγει», είπε. «Δεν είναι επειδή είναι εγωιστής, αλλά επειδή δεν θέλει να απογοητεύσει τους συμπαίκτες του. Είναι γεννημένος για να βρίσκεται στο γήπεδο». Ο μέσος Ροντρίγκο Ντε Πολ επανέλαβε τα σχόλια του προπονητή του, λέγοντας: «Ξέρω πώς σκέφτεται ο Λέο και αυτό που θέλει περισσότερο είναι να είναι πάντα στο γήπεδο μαζί μας, βοηθώντας μας εκεί». Ο αγωνιστικός χώρος στο Μαϊάμι φάνηκε να είναι σε κακή κατάσταση με αρκετούς παίκτες να χάνουν τα πατήματά τους σε μια επιφάνεια που έμοιαζε γλιστερή πριν και μετά τον τραυματισμό του Μέσι. Οι αγωνιστικές επιφάνειες στο Copa America έχουν γίνει αντικείμενο πολλών επικρίσεων με τον προπονητή της Ουρουγουάης Μαρσέλο Μπιέλσα να είναι ένας από τους πολλούς που αμφισβήτησαν την καταλληλότητά τους.

Ο Μέσι είχε περιγράψει μετά τον ημιτελικό τα τελευταία στάδια αυτού του τουρνουά ως «τις τελευταίες μάχες» μιας λαμπρής διεθνούς καριέρας: «Το ζω όπως το έζησα στο τελευταίο Copa America, στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο», είπε. «Αυτές είναι οι τελευταίες μάχες και τις απολαμβάνω στο έπακρο». Το γκολ του Μέσι απέναντι στον Καναδά στον ημιτελικό τον έφερε στη δεύτερη θέση της λίστας των σκόρερ όλων των εποχών διεθνώς, πίσω μόνο από τον μεγάλο αντίπαλο Κριστιάνο Ρονάλντο.