Κατάθεση Μίσιτς: «Με χτύπησαν στο κεφάλι με ζώνη»
Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο της Λισαβόνας ο παίκτης του ΠΑΟΚ, Γιόσιπ Μίσιτς, δέχθηκε χτυπήματα με ζώνη στο προπονητήριο της Σπόρτινγκ.
Η δίκη για την επίθεση και την εισβολή οπαδών της Σπόρτινγκ στο προπονητικό της κέντρο το 2018, συνεχίζεται στη Λισαβόνα.
Ο μέσος του ΠΑΟΚ, Γιόσιπ Μίσιτς, κάνοντας την κατάθεση του στο δικαστήριο της Μονσάντο (Λισαβόνα) μέσω του Skype, διευκρίνισε πως δεν έφερε κάποιου είδους τραύμα από την ζώνη με την οποία χτυπήθηκε από οπαδό καθώς δεν τον πέτυχε με την αγκράφα.
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Ακόμα αναφέρει πως εκείνη την ημέρα δεν φορούσα κάποια αθλητικά ρούχα της Σπόρτινγκ αλλά μια γκρι μπλούζα. Επιπλέον, ο Κροάτης ανέφερε πως οι οπαδοί επιτέθηκαν «χωρίς συγκεκριμένους στόχους και άρχισαν να επιτίθενται στους πρώτους ανθρώπους που συνάντησαν μπροστά τους».
Επίσης, ο Μίσιτς τόνισε στην κατάθεση του ότι «ήρθαν με σκοπό να επιτεθούν και δεν είχαν καμία πρόθεση να μιλήσουν σε κανέναν», ενώ για τον πρόεδρο των «Λιονταριών», Μπρούνο Καρβάλιο, ανέφερε πως «έφτασε μισή ώρα αργότερα» αλλά και ότι «κανένας παίκτης δεν αρνήθηκε να του μιλήσει», πράγμα το οποίο είχαν αναφέρει οι κατηγορούμενοι.
Όσον αφορά την σωματική του ακεραιότητα διευκρίνισε πως δεν φοβήθηκε, αντίθετα από αυτά που κατέθεσαν οι περισσότεροι συμπαίκτες του, λέγοντας πως η επίθεση αυτή οφείλεται «στα κακά αποτελέσματα της ομάδας».
Τέλος, ήταν ιδιαίτερα αναλυτικός σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε από έναν άντρα με καλυμμένο πρόσωπο: «Ένας φύλακας προσπάθησε να κλείσει την πόρτα αλλά υπήρχαν αρκετοί απ΄ έξω και κατάφεραν να μπουν μέσα. Βρισκόμουν στην αριστερή πλευρά των αποδυτηρίων, όταν εισέβαλαν, κραυγάζοντας. Είδα σπρωξίματα. Είχα ένα δυσάρεστο προαίσθημα και χτυπήθηκα από μια ζώνη στο κεφάλι ενώ ο τύπος που με χτύπησε, φορούσε ήδη τη ζώνη του. Ήταν ντυμένοι στα μαύρα. Ο άνθρωπος που με επιτέθηκε ήταν ο μοναδικός που είδα να φοράει ζώνη. Είδα κι άλλες επιθέσεις στην άλλη πλευρά αλλά δεν κατάλαβα εκείνη την ώρα σε ποιους ποδοσφαιριστές επιτέθηκαν».
Αναφορικά με την υπόθεση που δικάζεται στο Μονσάντο της Λισαβόνας, συγκαταλέγονται 44 κατηγορούμενοι, έχοντας ταυτόχρονα 38 κατηγορίες για εγκλήματα απαγωγής, 40 κατηγορίες εγκλημάτων για επιβαρυντική απειλή, 19 αδικήματα για επίθεση σωματικής ακεραιότητας, μέχρι και κατηγορίες για τρομοκρατία!