Τζίμας: «Δούλεψα πολύ με τον Κλόζε στα τελειώματα»

Ο Στέφανος Τζίμας μίλησε για τη συνεργασία του με τον Μίροσλαβ Κλόζε, αλλά και την προσαρμογή του στη Γερμανία σε αφιέρωμα της Νυρεμβέργης.

Τζίμας: «Δούλεψα πολύ με τον Κλόζε στα τελειώματα»

Ο Στέφανος Τζίμας εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στη Νυρεμβέργη και έχει βρει δίχτυα στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις της ομάδας. Ο σύλλογος έκανε ένα αφιέρωμα στον Έλληνα ποδοσφαιριστή και ο τελευταίος στις δηλώσεις του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων τόσο στη συνεργασία του με τον (σ.σ. προπονητή του) Μίροσλαβ Κλόζε, αλλά και την προσαρμογή του στη Γερμανία.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα δύο ματς με την Ελπίδων που αγωνίστηκε: «Δυστυχώς χάσαμε και τα δύο παιχνίδια, αλλά οι εμπειρίες που μπόρεσα να αποκτήσω εκεί είναι πολύ πολύτιμες για μένα. Είναι πάντα τιμή να μπορείς να εκπροσωπείς τη χώρα σου».

Για τα δύο γκολ που έχει βάλει στα δύο τελευταία ματς: «Έχω εγκατασταθεί πολύ καλά στον σύλλογο, έχω προσαρμοστεί στην ομάδα και αυτό με βοηθάει πολύ».

Για τα ντέρμπι στην Ελλάδα: «Είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην Ελλάδα. Τα ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρης σημαίνουν πολλά για τους φιλάθλους εκεί. Αυτή η μονομαχία με έκανε να συνειδητοποιήσω από νωρίς τη σημασία των ντέρμπι».

Αν σκεφτόταν το μεγάλο ντέρμπι της περιοχής της Νυρεμβέργης με την Γκρόιτερ Φιρτ όταν ήταν στην Εθνική Ελπίδων: «Είχα το ντέρμπι της Κυριακής στο πίσω μέρος του μυαλού μου όλη την ώρα. Ήξερα τι παιχνίδι περίμενε εμένα και την ομάδα τώρα που επέστρεψα. Γνωρίζω την σημασία του αγώνα της Κυριακής».

Για την κόκκινη που πήρε με την Ουλμ: «Η κόκκινη κάρτα ήταν λάθος μου» και στην συνέχεια αποκάλυψε το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε σε τετ α τετ με τον Μίροσλαφ Κλόζε: «Μου έδειξε πράγματα που μπορούσα να βελτιώσω κατά τη διάρκεια της απουσίας μου. Είχε τρεις εβδομάδες για να συνεχίσει να εργάζεται για την βελτίωσή μου και το χρησιμοποίησε. Δούλεψα πολύ στην αίθουσα με τα βάρη και έκανα επιπλέον προπονήσεις. Η προπονητική ομάδα και ο προπονητής ο ίδιος έκαναν -επίσης- πολλές ατομικές προπονήσεις μαζί μου και μαζί βελτιώσαμε την τεχνική μου στα τελειώματα των φάσεων. Προσπαθώ να εφαρμόσω αυτά τα πράγματα τώρα».