Μπονούτσι: «Είπα δύο φορές όχι στον Γκουαρδιόλα»

Ο πρώην διεθνής Ιταλός αμυντικός, Λεονάρντο Μπονούτσι, μίλησε σε ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό αποκαλύπτοντας πως αρνήθηκε δύο φορές πρόταση από τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Μπονούτσι: «Είπα δύο φορές όχι στον Γκουαρδιόλα»

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι, επί σειρά ετών ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους (2010-17, 2018-23) και διεθνής με την εθνική ομάδα της Ιταλίας (121 συμμετοχές), πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του αγωνιζόμενος στην πατρίδα του και το πρωτάθλημα της Serie A.

Το περασμένο καλοκαίρι, σε ηλικία 37 ετών, αποφάσισε να αποσυρθεί, δίνοντας τέλος στην ένδοξη καριέρα του. Ένας από τους πιο ταλαντούχους αμυντικούς που έβγαλε τα τελευταία χρόνια η Ιταλία, δεν θα μπορούσε να μην προσελκύει τα βλέμματα σπουδαίων ευρωπαϊκών ομάδων.

Μία εξ' αυτών ήταν και η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα. Όπως αποκάλυψε σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του, ο Μπονούτσι αρνήθηκε δύο φορές την πρόταση του Καταλανού προπονητή τόσο το καλοκαίρι του 2016 όσο και του 2017, όπου εν τέλει αποφάσισε να μετακομίσει στο «Σαν Σίρο» για λογαριασμό της Μίλαν τη σεζόν 2017-18.

«Εάν είχα έρθει σε επαφή με τον Γκουαρδιόλα; Τόσο το 2016 όσο και το 2017 όταν πήγα στην Μίλαν. Προφανώς το 2016 δεν προχώρησε η υπόθεση για έναν συγκεκριμένο λόγο: Επειδή η Γιουβέντους δεν θα με πουλούσε ποτέ και εγώ ήμουν καλά εκείνη την περίοδο στην Γιούβε.

Το 2017 ο Μοντέλα και ο Μιραμπέλι με κάλεσαν και μου είπαν: "Πρέπει να έρθεις εδώ, θα γίνεις αρχηγός της Μίλαν". Δεν ήθελα να φύγω από την Ιταλία.

Πήγα στην Μίλαν το 2017 επειδή υπήρχε η περίφημη διαφωνία με τον Αλέγκρι. Ήθελα να μείνω κοντά στο σπίτι μου λόγω των γνωστών γεγονότων που είχαν συμβεί με τον γιο μου.

Δεν είχα διάθεση να πάω στο εξωτερικό επειδή όταν κάνεις μία αλλαγή υπάρχει πάντα ένα ερωτηματικό. Στην Μίλαν πήγα επειδή άρχιζε ένας νέος κύκλος. Οι Μιραμπέλι και Φασόνε είχαν κάνει 12 μεταγραφές.

Στο τέλος της χρονιάς, όταν είχε καταρρεύσει όλη η ομάδα, μου είπαν: "Εδώ δεν υπάρχει πλέον θέση για σένα". Τότε είπα πως αν πρέπει να φύγω από αυτό τον κύκλο, θέλω να επιστρέψω στην Γιουβέντους».