La Liga: Πήρε το ντέρμπι η Σεβίλλη, μόνη στην κορυφή η Μπαρτσελόνα

Η Σεβίλλη νίκησε 1-0 την Μπέτις στο ντέρμπι της Ανδαλουσίας. Μόνη στην κορυφή η Μπαρτσελόνα, που «πάτησε» 3-0 την Αλαβές. Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής και η βαθμολογία.

La Liga: Πήρε το ντέρμπι η Σεβίλλη, μόνη στην κορυφή η Μπαρτσελόνα

Η Σεβίλλη ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στο ντέρμπι της Ανδαλουσίας με αντίπαλο την Μπέτις, καθώς πήρε τη νίκη με 1-0 στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» για την 9η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Με το τρίποντο αυτό ο σύλλογος επέστρεψε στις επιτυχίες μετά την ισοπαλία με την Μπιλμπάο, ενώ, παράλληλα, αναπτέρωσε και το ηθικό του ενόψει του αγώνα που ακολουθεί την επόμενη αγωνιστική κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Αντίθετα, για την Μπέτις αυτό ήταν το τρίτο της παιχνίδι στα τελευταία τέσσερα ματς που απέτυχε να πάρει το τρίποντο και έχασε έτσι την ευκαιρία να πλησιάσει τις ευρωπαϊκές θέσεις της βαθμολογίας.

Έπειτα από ένα «στείρο» πρώτο 45λεπτο κατά το οποίο οι δύο ομάδες δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, η Σεβίλλη κέρδισε πέναλτι στα πρώτα λεπτά της επανάληψης (50’) που το μετέτρεψε σε γκολ ο Λουκεμπακιό για το 1-0. Η Μπέτις προσπάθησε στο υπόλοιπο του ματς να απαντήσει, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, ακόμα κι όταν οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 90’ λόγω αποβολής του Νιανζού με δεύτερη κίτρινη.

Πέραν αυτών, η «συγκατοίκηση» της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «ρετιρέ» του πρωταθλήματος δεν κράτησε πολύ. Οι «μπλαουγκράνα» κέρδισαν με το ευρύ 3-0 εκτός έδρας την Αλαβές και έμειναν εκ νέου μόνοι πρώτοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας πίσω τους «μερένγκες» με τρεις πόντους λιγότερους.

Την παράσταση στο παιχνίδι έκλεψε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος σημείωσε και τα τρία τέρματα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο (7’, 22’ και 32’) και «καθάρισε» από πολύ νωρίς το τρίποντο για την ομάδα του.

Στο μεταξύ, η Ζιρόνα επέστρεψε στον δρόμο των επιτυχιών μετά από δύο ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα. Ο σύλλογος γύρισε «σελίδα» στην κατηγορία και επιβλήθηκε 2-1 εντός έδρας της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Ο Ασπρίγια στο 39’ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και στο 41’ ο Σανκέτ απάντησε για τους Βάσκους για το 1-1. Τον τελευταίο λόγο όμως στο παιχνίδι είχε η Ζιρόνα και με «χρυσό» σκόρερ τον Στουάνι που βρήκε δίχτυα με πέναλτι στο 99’ πήρε τη νίκη με 2-1.

Το προφίλ της 9ης αγωνιστικής

Παρασκευή 4/10

Λεγανές-Βαλένθια 0-0

Σάββατο 5/10

Εσπανιόλ-Μαγιόρκα 2-1

(18' Κούμπουγια, 47' Καρέρας - 68' Ραΐγιο)

Χετάφε-Οσασούνα 1-1

(21' Γιλντιρίμ, 60' Μπούντιμιρ)

Λας Πάλμας-Θέλτα 0-1

(28' Ιγκλέσιας)

Βαγιαδολίδ-Ράγιο Βαγιεκάνο 1-2

( 51' Αμαλά - 57', 80' Ντε Φρούτος)

Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ 2-0

(14’ Βαλβέρδε, 73’ Βινίσιους)

Κυριακή 6/10

Ζιρόνα-Μπιλμπάο 2-1
(39’ Ασπρίγια, 99’ πέν. Στουάνι – 41’ Σανκέτ)

Αλαβές-Μπαρτσελόνα 0-3

(7’, 22’ και 32’ Λεβαντόφσκι)

Σεβίλλη-Μπέτις 1-0

(50' πέν. Λουκεμπακιό)

22:00 Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ατλέτικο Μαδρίτης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ