Κούμας: «Να τιμωρούνται όσοι παρεκτρέπονται»

Οι δηλώσεις του προέδρου της κυπριακής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Γιώργου Κούμα, μετά την σύσκεψη που έγινε με τους προέδρους των ομάδων.

Κούμας: «Να τιμωρούνται όσοι παρεκτρέπονται»

Ο πρόεδρος της κυπριακής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Γιώργος Κούμας, σε δηλώσεις του μετά την σύσκεψη που έγινε με τους προέδρους των ομάδων, ανέφερε:

«Πρέπει να βρούμε τις σωστές λύσεις. Υπάρχουν απόλυτες, ευκαιριακές και σωστές λύσεις. Πιστεύω ότι αν κάτσουμε όλοι μαζί θα βρεθούν οι λύσεις. Με χαροποιεί το γεγονός ότι είναι εδώ τα σωματεία. Πήραμε κάποιες αποφάσεις ομόφωνες. Υπάρχει διάθεση να προλάβουμε γεγονότα. Χωρίς την συνεργασία του κράτους και της αστυνομίας δεν μπορούμε να πάμε μπροστά. Πρέπει να βρούμε τις λύσεις για να μην κλείσουμε το ποδόσφαιρο. Με μη μετακίνηση και άδεια γήπεδα θα κλείσουμε το ποδόσφαιρο. Έχουμε την θέληση να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Το αυτοδιοίκητο δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια. Τον κόσμο τον ενδιαφέρει η ασφάλεια. Εμείς δεν κρυφτήκαμε ποτέ πίσω από το αυτοδιοίκητο. Θα παραμείνουμε στα δικά μας μέτρα που είναι αυστηρά. Θα έχουμε συνεργασία με την Αστυνομία για πρόληψη. Το κύριο μήνυμα είναι ότι πρέπει να βρούμε τις λύσεις. Δεν είναι πρόθεση μας να ρίξουμε ευθύνες.

Οι σύνδεσμοι φιλάθλων στις καλές τους στιγμές δίνουν τον παλμό, στις κακές τους στιγμές έχουμε προβλήματα. Τα σωματεία είναι σε επαφή με τους οργανωμένους. Θα πρέπει να συνεργαστούμε όλοι. Είναι κι αυτοί ένα κομμάτι του ποδοσφαίρου.

Δεν θέλω να πιστεύω ότι η αστυνομία δεν μπορεί να αστυνομεύσει έναν αγώνα. Εμείς είμαστε εδώ για να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Οι αντιπαραθέσεις από τους μεν και από τους δε δεν βοηθούν το ποδόσφαιρο. Εμείς θέλουμε να ανοίξουμε διάλογο με όλους».

ΠΗΓΗ: shootandgoal