Βαλένθια: Η απόφαση για Ράφα Μιρ

Η αποφάσεις και οι κυρώσεις της Βαλένθια για τον Ράφα Μιρ.

Βαλένθια: Η απόφαση για Ράφα Μιρ

Την περασμένη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, ο Ράφα Μιρ συνελήφθη και πέρασε δύο νύχτες στη φυλακή για φερόμενη σεξουαλική επίθεση. Τα αναφερόμενα γεγονότα συνέβησαν τη νύχτα του Σαββάτου προς την προηγούμενη Κυριακή στο σπίτι του Ράφα Μιρ.

Δύο γυναίκες ηλικίας 21 και 25 ετών ανέφεραν ότι ο Ράφα Μιρ και ο φίλος του Πάμπλο Γιάρα, πρώην ποδοσφαιριστής, τους επιτέθηκαν σεξουαλικά. Αφού έδωσε κατάθεση, αποφασίστηκε η προσωρινή αποφυλάκιση και των δύο συλληφθέντων με ασφαλιστικά μέτρα.

Μετά από λίγες μέρες, η Βαλένθια πήρε την απόφαση για την τύχη του ποδοσφαιριστή της. Αυτή η απόφαση προήλθε αξιολογώντας όλες τις νομικές, αθλητικές και κοινωνικές συνέπειες, αφού άκουσε την εκδοχή του ποδοσφαιριστή, σε μια συνάντηση στην οποία ήταν παρών ο προπονητής Ρούμπεν Μπαράχα.

Η Βαλένθια αποφάσισε να μην απομακρύνει τον Ράφα Μιρ, ο οποίος αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης. Όμως πρόκειται να του επιβάλει χρηματικό πρόστιμο για παράβαση του πειθαρχικού καταστατικού και για δύο ματς θα τον κρατήσει στην εξέδρα. Έτσι αναμένεται να επιστρέφει στις προπονήσεις σήμερα (9/9), αλλά μόνος του.