Σλοτ: «Όσο περισσότερες προπονήσεις κάνουμε τόσο θα βελτιωνόμαστε»

Ο Άρνε Σλοτ αναμένει ότι η ένταση της προετοιμασίας της Λίβερπουλ θα αυξηθεί στην επερχόμενη περιοδεία της στις ΗΠΑ.

Σλοτ: «Όσο περισσότερες προπονήσεις κάνουμε τόσο θα βελτιωνόμαστε»

Η Λίβερπουλ διασχίζει τον Ατλαντικό την ερχόμενη εβδομάδα για ένα διάστημα που θα περιλαμβάνει φιλικούς αγώνες με τη Ρεάλ Μπέτις, την Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Άρνε Σλοτ βρίσκεται πλέον δύο εβδομάδες στην πρώτη του προετοιμασία με τον σύλλογο και ο Ολλανδός προπονητής πιστεύει ότι ο συνδυασμός της αντιμετώπισης αντιπάλων υψηλού επιπέδου και της ολοκλήρωσης περισσότερων προπονήσεων θα ωφελήσει μόνο την προετοιμασία της ομάδας του για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

«Το υποθέτω αυτό, αλλά οι αντιστάσεις των ομάδων που παίζουμε είναι ισχυρές», δήλωσε ο Ολλανδός, όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξει αύξηση της έντασης κατά τη διάρκεια της παραμονής στην Αμερική. «Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε τις ιδέες και να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που έχουμε κάνει τόσο καλά. Να κρατήσουμε τα παιδιά σε φόρμα, αυτός είναι ο πρώτος στόχος. Αυτά τα πράγματα είναι ο πρώτος στόχος και στη συνέχεια με την επιστροφή όλων των παικτών νομίζω ότι σίγουρα θα ανέβει πολύ και η ποιότητα και αυτά τα δύο πράγματα - οι προπονήσεις και η επιστροφή των παιδιών - θα μας βοηθήσουν να παίξουμε ακόμα καλύτερα από ό,τι παίξαμε την Παρασκευή».

Ο Άρνε Σλοτ, ο οποίος μιλούσε μετά την ήττα της Λίβερπουλ με 1-0 στο κεκλεισμένων των θυρών φιλικό με την Πρέστον Νορθ Εντ στο προπονητικό κέντρο AXA, ανέλυσε επίσης την πρόοδο που σημείωσαν οι παίκτες του κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο της προετοιμασίας. «Είναι μόλις δύο εβδομάδες, οπότε αν ήταν τόσο εύκολο να φέρεις και να εφαρμόσεις όλες τις ιδέες σου σε δύο εβδομάδες, αυτή θα ήταν μια ιδανική κατάσταση, αλλά δεν λειτουργεί έτσι!», είπε. «Όπως είπα, αυτοί που ήρθαν από την αρχή, είναι ακόμα σε φόρμα τώρα, είχαν δύο εβδομάδες προπονήσεων και έμειναν σε φόρμα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, οπότε γίνονται όλο και πιο γυμνασμένοι. Αλλά ναι, υπάρχουν σίγουρα περισσότεροι από μερικοί τομείς στους οποίους πρέπει να βελτιωθούμε, αλλά αυτό θα έρθει με περισσότερες προπονήσεις και σίγουρα θα έρθει όταν όλα τα παιδιά είναι μέσα».