Τσιμίκας: Η νέα ευκαιρία υπό τον Σλοτ και τα συγκρουόμενα ρεπορτάζ των Άγγλων

Ο Κώστας Τσιμίκας βρίσκεται από την πρώτη ημέρα προετοιμασίας της Λίβερπουλ στη διάθεση του Άρνε Σλοτ που αξιολογεί το έμψυχο υλικό των «κόκκινων» με τα αγγλικά Μέσα να μην έχουν σταματήσει να γράφουν - και να διαφωνούν - σχετικά με το μέλλον του. 

Τσιμίκας: Η νέα ευκαιρία υπό τον Σλοτ και τα συγκρουόμενα ρεπορτάζ των Άγγλων

Το μέλλον του Κώστα Τσιμίκα αποτέλεσε και φέτος το καλοκαίρι αντικείμενο έντονων εικασιών, αλλά η στάση της Λίβερπουλ στα μεταγραφικά εξηγεί εν πολλοίς γιατί δεν υπήρξε καμία εξέλιξη στις παραπάνω φήμες. Ο διεθνής φουλ-μπακ απόλαυσε ένα σπάνιο ρεπό επτά εβδομάδων στις αρχές του καλοκαιριού και επέστρεψε για την προετοιμασία από την πρώτη μέρα στις αρχές του μήνα και λαμβάνοντας μια εικόνα για τις απαιτήσεις του Άρνε Σλότ.

Η άφιξη του Ολλανδού προπονητή προσφέρει μια ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα για τον Τσιμίκα, αλλά αυτό δεν έχει κατευνάσει τις μεταγραφικές εικασίες έπειτα από 17 συμμετοχές ως βασικός την περασμένη σεζόν. Μάλιστα, κάποια αγγλικά Μέσα προσκείμενα στη Λίβερπουλ δημοσίευσαν και άρθρα με το ποιους παίκτες θα μπορούσε να κοιτάξει για τη θέση του Τσιμίκα η ομάδα του Σλοτ.

Εντούτοις, η έγκυρη «Liverpool Echo» ανέφερε ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επιθυμία από τον σύλλογο ή τον παίκτη να φύγει». Ο Τσιμίκας φαινόταν πάντα ικανοποιημένος με το να είναι ο αναπληρωματικός του Άντι Ρόμπερτσον και αν ούτε ο σύλλογος ούτε ο παίκτης πιέζουν για να αλλάξει αυτό, τότε το status quo θα παραμείνει ως έχει.

Στα μέσα Ιουνίου ο ρεπόρτερ της Λίβερπουλ στη Mail, Λιούις Στιλ, δήλωσε στην εκπομπή «Transfer Insight» του Redmen TV ότι «δεν θα εκπλαγώ αν φύγει αυτό το καλοκαίρι, με βάση ορισμένα πράγματα που έχω ακούσει». Ο Τσιμίκας υπέγραψε νέο μακροχρόνιο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ πριν από λιγότερο από ένα χρόνο, το οποίο τον δεσμεύει με τον σύλλογο μέχρι το 2027, και γι' αυτό το λόγο δεν έχει υπάρξει καμία εκδήλωση ανησυχίας από τον 28χρονο. Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε πως η Λίβερπουλ λειτουργεί με ένα μοντέλο sell-to-buy, επομένως ίσως για να μπορέσει να ενισχυθεί να πρέπει να χάσει πρώτα κάποιους παίκτες με λιγότερο χρόνο συμμετοχής.

Την ίδια ώρα, ο Άρνε Σλοτ εξακολουθεί να αξιολογεί την ομάδα που κληρονόμησε από τον Γιούργκεν Κλοπ και τα πράγματα μπορεί ακόμη να αλλάξουν όσο πιο βαθιά μπαίνουμε στο καλοκαίρι, αλλά μένει να δούμε αν κάποιος σύλλογος θα προχωρήσει σε προσφορά. Σε κάθε περίπτωση, ο Άρνε Σλοτ είναι θιασώτης της ανάπτυξης του ταλέντου που υπάρχει ήδη στη Λίβερπουλ και των μεταγραφικών προθηκών, όπως ξεκαθάρισε σε επαφή που είχε με τον Τύπο στις αρχές του Ιουλίου.

Ο Τσιμίκας υπέγραψε στη Λίβερπουλ το 2020 και έχει μέσο όρο 21,5 συμμετοχές ανά σεζόν, το μισό του μέσου όρου του Ρόμπερτσον στο ίδιο χρονικό διάστημα. Ο Ρόμπερτσον παρουσιάστηκε για την προετοιμασία νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα και προστίθεται στους Τσιμίκα, Όουεν Μπεκ και Λουκ Τσέιμπερς ως τα αξιοσημείωτα ονόματα αριστερών οπισθοφυλάκων στην ομάδα - οι τρεις τελευταίοι έπαιξαν και στο φιλικό με την Πρέστον.