Διαφωνία Κυβέρνησης για επιστροφή φιλοξενουμένων οπαδών - Συνάντηση με ΚΟΠ αρχές Ιουλίου

Στην Κύπρο συζητήθηκε το θέμα της επιστροφής των φιλοξενούμενων οπαδών στα γήπεδα. 

Διαφωνία Κυβέρνησης για επιστροφή φιλοξενουμένων οπαδών - Συνάντηση με ΚΟΠ αρχές Ιουλίου

Στην τηλεόραση του Alpha μίλησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα επιστροφής των φιλοξενουμένων οπαδών στα γήπεδα.

Είπε σχετικά: «Δεν ήταν σωτήριο το μέτρο αυτό την τελευταία περίοδο, γιατί υπήρξαν, παρά την ύπαρξη αυτού του αυστηρού μέτρου, δεκάδες παραβιάσεις της σχετικής νομοθεσίας σε αυτό το κομμάτι. Και ακριβώς, αυτός είναι ένας από τους λόγους που το Υπουργείο διαφωνεί αυτή τη χρονική στιγμή να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς. Οι λόγοι που επικαλούμαστε, είναι ότι και όταν ίσχυε αυτό το μέτρο υπήρξε σωρεία παραβάσεων. Υπήρξε προσπάθεια σε συγκεκριμένο γήπεδο να ανεβάσουν μία ταξιδιωτική τσάντα που ήταν γεμάτη με μπουκάλια με οινόπνευμα. Υπήρξαν περιπτώσεις που έγινε χρήση φωτοβολίδων και κροτίδων από διάφορες ομάδες, ακόμη και απ’ τους οπαδούς της ομάδας που έπαιζε στην έδρα της. Η εισήγηση μας είναι, ενόψει του γεγονότος ότι υπάρχει η εκκρεμότητα των δυο νομοσχεδίων, για την οπαδική βία αλλά και για τους συνδέσμους φιλάθλων, τα οποία είναι ήδη για νομοτεχνικό έλεγχο, να δώσουμε λίγη υπομονή μέχρι το φθινόπωρο. Εφόσον ψηφιστούν σε νόμους, τότε ναι θα υπάρχουν οι ασφαλιστικές δικλείδες για να μπορεί ο οποιοσδήποτε υγιής φίλαθλος να προσέρχεται με ασφάλεια στο γήπεδο. Αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε είναι να μη θρηνήσουμε τραυματισμούς και πόσω μάλλον θύματα ή και υλικές ζημιές».

Σε ερώτηση για το τι θα ισχύσει τελικά για τη νέα σεζόν, σημείωσε: «Θα υπάρξει συνάντηση με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αρχές Ιουλίου, προκειμένου να δούμε ξανά το όλο ζήτημα, ευελπιστώ ότι με κατανόηση θα βρεθεί η χρυσή τομή και η λύση».

Πηγή: shootandgoal.com