Euro 2024: Η Τουρκία υπέταξε την Γεωργία (3-1), στη ματσάρα του Ντόρτμουντ (highlights)

Με τα εξαιρετικής ομορφιάς γκολ των Μιλντίρ (25’) και Γκιουλέρ (65’) και ένα πλασέ του Ακτούρκογλου σε άδεια εστία (97') η Τουρκία επιβλήθηκε της μαχητικής Γεωργίας (3-1), που είχε ισοφαρίσει με τον Μικαουτάτζε (32’)

Euro 2024: Η Τουρκία υπέταξε την Γεωργία (3-1), στη ματσάρα του Ντόρτμουντ (highlights)

Πολύ ωραίο παιχνίδι έγινε στο Ντόρτμουντ, όπου στα πλαίσια του έκτου ομίλου του Euro 2024, η Τουρκία επικράτησε της Γεωργίας με 3-1. Όλα τα είχε αυτή η αναμέτρηση: Από καταρρακτώδη βροχή και πολύ ξύλο ανάμεσα στους οπαδούς πριν από την έναρξη, μέχρι θέαμα, ευκαιρίες και γκολ κατά τη διάρκειά του.

Οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα για το θετικό αποτέλεσμα, η Τουρκία ήταν καλύτερη στα σημεία, είχε την υπεροχή, περισσότερες ευκαιρίες και έβαλε και δύο κερασάκια στην τούρτα, με τα έξοχα γκολ που πέτυχαν οι Μιλντίρ και Γκιουλέρ, με βολίδες έξω από την περιοχή ! Και ένα τρίτο μακρινό σουτ του Αϊχάν στο 10’ σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Στον αντίποδα, η Γεωργία στην ιστορική πρώτη συμμετοχή της σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ήταν ανταγωνιστική, είχε τις δικές της καλές στιγμές, ισοφάρισε, θα μπορούσε να ισοφαρίσει και δεύτερη φορά με τα δοκάρια του Κοτσορασβίλι στο 70’ και του Κβαρατσχέλια στο 95', αλλά δεν τα κατάφερε και έμεινε με το χειροκρότημα των οπαδών της για την προσπάθεια.

ΤΑ ΓΚΟΛ

25’: Έπειτα από φάση διαρκείας, ο δεξιός μπακ Μιλντίρ έπιασε τρομερό βολέ από το ημικύκλιο της περιοχή στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παράθυρο (1-0).

32’: Ο Κοτσορασβίλι έκανε τα κίνηση από δεξιά και ο Μικαουτάτζε με πλασέ στην κίνηση από τη μικρή περιοχή σκόραρε για την Γεωργία !

65’: Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης Αρντά Γκιουλέρ έπιασε απίθανο αριστερό βολέ εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα στο δεξί παράθυρο (2-1).

97': Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ όπου και ο γκολκίπερ Μαμαρντασβίλι είχε βγει μπροστά η Τουρκία βγήκε την κόντρα με τον Ακτούρκογλου που πλάσαρε σε άδεια εστία και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Διαιτητής ήταν ο Αργεντίνος Φακούντο Τέγιο.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Γκιουνόκ, Μιλντίρ (85’ Τσελίκ), Ακαϊντίν, Μπαρντακτσί, Καντίογλου, Αϊχάν (79’ Ντεμιράλ), Κιοκτσιού, Γκιουλέρ (79’ Γιαζιτσί), Τσαλχάνογλου (91’ Οζτσάν), Γιλντίζ (86’ Ακτούρκογλου), Γιλμάζ.

ΓΕΩΡΓΊΑ: Μαμαρντασβίλι, Κβερκβέλια (85’ Ζιβιβάτζε), Κάσια, Ντβάλι, Κακαμπάτζε, Κοτσορασβίλι, Μεκβαμπισβίλι (89’ Αλτουνασβίλι), Τσακβετάτζε (73’ Νταβιτασβίλι), Τσιταϊσβίλι (73’ Λοτοσβίλι), Μικαουτάτζε, Κβαρατσχέλια.