Μάντσεστερ Σίτι: Εκδικάζεται τη Δευτέρα η μήνυση κατά της Premier League

Ξεκινά τη Δευτέρα η δικαστική διαμάχη της Μάντσεστερ Σίτι για τους οικονομικούς κανόνες της Premier League.

Μάντσεστερ Σίτι: Εκδικάζεται τη Δευτέρα η μήνυση κατά της Premier League

Η νομική υπόθεση της Μάντσεστερ Σίτι κατά των κανόνων της Premier League για τις συναλλαγές με συνδεδεμένα μέρη (APT) θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 10 Ιουνίου.

Η Σίτι μηνύει το πρωτάθλημα σε μια προσπάθεια να καταργήσει τους κανόνες - οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, είναι παράνομοι - σε μια ιδιωτική ακροαματική διαδικασία διάρκειας δύο εβδομάδων.

Οι κανόνες APT της Premier League εισήχθησαν αρχικά τον Δεκέμβριο του 2021 μετά την εξαγορά της Νιουκάστλ από τη Σαουδική Αραβία.

Οι κανονισμοί έχουν θεσπιστεί για να εμποδίσουν τους συλλόγους να χρησιμοποιούν συμφωνίες χορηγίας με εταιρείες που συνδέονται με τους ιδιοκτήτες τους για να διογκώσουν τις ροές εσόδων και να επιτρέψουν μεγαλύτερο περιθώριο για δαπάνες.

Τον Φεβρουάριο, οι σύλλογοι της Premier League ψήφισαν υπέρ της αυστηροποίησης των κανόνων για τις συναλλαγές με συνδεδεμένα μέρη.

Όπως ανέφερε η Athletic κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League Ρίτσαρντ Μάστερς δήλωσε ότι ένας σύλλογος - που πιστεύεται ότι ήταν η Σίτι - είχε υποστηρίξει ότι οι κανόνες θα μπορούσαν να παραβιάζουν τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού και είχε απειλήσει με νομικές ενέργειες. Η λίγκα επέμεινε ότι ήταν πλήρως συμβατοί με τον νόμο.

Σύμφωνα με τους Times, η Σίτι υποστηρίζει τώρα ότι είναι θύματα «διακρίσεων» σε ένα νομικό έγγραφο 165 σελίδων που δικαιολογεί την υπόθεσή της. Η Σίτι υποστηρίζει επίσης ότι το δημοκρατικό σύστημα της λίγκας που απαιτεί τουλάχιστον 14 συλλόγους, ή τα δύο τρίτα αυτών που ψηφίζουν, για την εφαρμογή αλλαγών στους κανονισμούς θα πρέπει να καταργηθεί για να προστατευθεί από την λήψη αποφάσεων από την «τυραννία της πλειοψηφίας».

Η νέα νομική αμφισβήτηση θα προσθέσει μόνο στο ήδη τεταμένο φόρτο εργασίας της Premier League.

Η Σίτι πρόκειται να απαντήσει σε 115 κατηγορίες για παραβίαση των οικονομικών κανόνων σε μια υπόθεση που αναμένεται να εκδικαστεί το φθινόπωρο.

Εκτός του ότι κατηγορείται για μη δημοσιοποίηση ακριβών οικονομικών πληροφοριών και στοιχείων για τις αμοιβές των μάνατζερ, η Σίτι φέρεται επίσης να έχει παραβιάσει τους κανόνες κέρδους και βιωσιμότητας (PSR) της Premier League κατά τη διάρκεια τριών αγωνιστικών περιόδων από το 2015-16 έως το 2017-18.

Η Σίτι αρνείται όλες τις κατηγορίες για αδικήματα.