Bundesliga: Ξέσπασε η Μπάγερν και διέλυσε με «πεντάρα» τη Λεβερκούζεν (1-5)

Η Μπάγερν ξέσπασε μετά την ήττα από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και «πάτησε» με το εμφατικό 5-1 τη Λεβερκούζεν στην «Μπάι Αρίνα». Πέντε γκολ σε 37 λεπτά οι Βαυαροί. Γκλάντμπαχ και Στουτγκάρδη αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 με τον Μαυροπάνο να σκοράρει από τα 30 μέτρα. H Άιντραχτ Φρανκφούρτης υπέστη την πρώτη εντός έδρας ήττα στη φετινή Βundesliga, από την Χέρτα Βερολίνου (2-1), πριν υποδέχθει τον Ολυμπιακό για το Europa League. Nίκη κορυφής για Ντόρτμουντ με Χάαλαντ επί της Μάιντς (3-1). Αποτελέσματα, σκόρερς και βαθμολογία

Bundesliga: Ξέσπασε η Μπάγερν και διέλυσε με «πεντάρα» τη Λεβερκούζεν (1-5)

Η Λεβερκούζεν πλήρωσε το… μάρμαρο για την ήττα της Μπάγερν Μονάχου από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης προ δύο εβδομάδων, στην προηγούμενη αγωνιστική της Bundesliga. Οι Βαυαροί ξέσπασαν στις «ασπιρίνες» και διέλυσαν την αντίπαλό τους στην «Μπάι Αρίνα» με το εμφατικό 5-1 για την 8η αγωνιστική, που τους επέτρεψε να παραμείνουν μόνοι πρώτοι στον βαθμολογικό πίνακα.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι πρωταθλητές πέτυχαν και τα πέντε τους γκολ σχεδόν από το πρώτο μισάωρο της συνάντησης. Από δύο τέρματα σημείωσαν Λεβαντόφσκι (3’ και 30’) και Γκνάμπρι (35’ και 37’), ενώ ένα γκολ πέτυχε ο Μίλερ (34’).

Τα παιχνίδια του Σαββάτου (16/10)

Το παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 2ης ημέρας της 8ης αγωνιστικής της Bundesliga δεν ανέδειξε νικητή. Γκλάντμπαχ και Στουτγκάρδη έμειναν στο 1-1 με τον Μαυροπάνο να σκοράρει από τα 30 μέτρα.

Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός σκόραρε (15') για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι (τρία στο πρωτάθλημα) αλλά δεν κατάφερε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Τα «Πουλάρια» πήραν τα ηνία, έχασαν πολλές ευκαιρίες και στο 43' ισοφάρισαν με πλασέ του Χόφμαν. Στη 10η θέση με έντεκα βαθμούς η Γκλάντμπαχ, με τη Στουτγκάρδη να ανεβαίνει στη 12η με εννιά.

Νωρίτερα, την πρώτη της ήττα εντός έδρας και δεύτερη στη φετινή Bundesliga υπέστη η Άιντραχτ Φρανκφούρτης από την Χέρτα Βερολίνου η οποία δεν άφησε τους «αετούς» να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί που έτρεχαν πριν τη διακοπή με τις νίκες επί των Αντβέρπ (για το Europa League) και Μπάγερν Μονάχου.

Οι πρωτευουσιάνοι επιβλήθηκαν 2-1 στην οικονομική πρωτεύουσα της Γερμανίας πέντε μέρες πριν την επισκεφθεί ο Ολυμπιακός για την 3η αγωνιστική της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της Ευρώπης.

Οι Βερολινέζοι, που ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7’ με τον Μάρκο Ρίχτερ και στο 63’ διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον (νεοεισελθόντα τρία λεπτά πριν...) Έκελενκαμπ (0-2) βάζοντας τις βάσεις της πρώτης τους επιτυχίας στη Φρανκφούρτη μετά από 3 ματς αλλά και έπειτα από ένα μήνα.

Οι «αετοί» μείωσαν τελικά σε 2-1 στο 78’ με το πέναλτι του (πρώην «ερυθρόλευκου») Πασιένσια, αλλά ως το φινάλε δεν κατάφεραν να φτάσουν και στην ισοφάριση για να αποσοβήσουν την ήττα.

Η Άιντραχτ παρατάχθηκε με σύστημα 3-5-2 αγωνίστηκε με τους Τραπ – Χιντερέγκερ, Χασέμπε, Εντικά – Σο, Γιάκιτς (69’ Πασιένσια) Τσάντλερ (46’ Α. Τουρέ), Χάουγκε Κόστιτς - Λίνστερμ (46’ Καμαντά), Λάμερς (60’ Σάντος Μπορέ).

Τρίτωσε το καλό στην Βεστφαλία με τον Χάαλαντ να επιστρέφει με δύο γκολ!

Κατά τα λοιπά, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα σκαρφάλωσε η Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Οι Βεστφαλοί, με τον Χάαλαντ (που επέστρεφε από τραυματισμό μετά από 27 μέρες...) να σκοράρει δις, επιβλήθηκαν 3-1 της Μάιντς και άφησαν πίσω τους με δύο πόντους λιγότερους την Μπάγερν Μονάχου, η οποία δοκιμάζεται την Κυριακή (17/10) στην «Μπάι Αρίνα» κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Παράλληλα, η ελεύθερη πτώση της Βόλφσμπουργκ συνεχίστηκε αφού υπέστη την τρίτη σερί της ήττα με 2-0 από την Ουνιόν στο Βερολίνο, ενώ η Μπόχουμ κέρδισε 1-0 την Γκρόιτερ Φιρτ και την κράτησε στον «πάτο» της κατάταξης μ' έναν μόνο πόντο συγκομιδής.

Στην Μπόχουμ ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ήταν βασικός κι αναντικατάστατος, ενώ ο Κώστας Σταφυλίδης μπήκε ως αλλαγή (88').

Φράιμπουργκ και Λειψία έμειναν στο 1-1, αποτέλεσμα που δεν άφησε καμία ικανοποιημένη αλλά τους γηπεδούχους μοναδική αήττητη ομάδα της κατηγορίας!

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:

Παρασκευή, 15/10

Χόφενχαϊμ-Κολωνία 5-0
(31’, 49’ Μπέμπου, 51’ Μπάουμγκαρτνερ, 74’ Γκάιγκερ, 87’ Πος)

Σάββατο, 16/10

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Μάιντς 3-1
(3' Ρόις, 54' πεν., 90'+4' Χάαλαντ - 87' Μπούρκαρντ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χέρτα Βερολίνου 1-2
(78' πεν. Πασιένσια - 7' Ρίχτερ, 63' Έκελενκαμπ)

Ουνιόν Βερολίνου-Βόλφσμπουργκ 2-0
(49' Αβονίγι, 82' Μπέκερ)

Φράιμπουργκ-Λειψία 1-1
(63' Γεόνγκ - 32' πεν. Φόρσμπεργκ)

Γκρόιτερ Φιρτ-Μπόχουμ 0-1
(80' Λοσίγια)

Μπορούσια Μένχενγκλάντμπαχ-Στουτγκάρδη 1-1
(43' Χόφμαν - 15' Μαυροπάνος)

Κυριακή, 17/10

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου 1-5

(55' Σικ - 3' και 30' Λεβαντόφσκι, 34' Μίλερ, 35' και 37' Γκνάμπρι)

Άουγκσμπουργκ-Αρμίνια Μπίλεφελντ (18:30)

H BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ