Τα λάθη κοστίζουν…

Ο Παναθηναϊκός για μισή ώρα έκανε… διαγωνισμό λαθών και έδωσε την ευκαιρία στη Λανς να βάλει βάσεις για την πρόκριση, ενώ πλέον στο ΟΑΚΑ έχει την τελευταία ευκαιρία για την υπέρβαση

Τα λάθη κοστίζουν…

Υπάρχει μια τοπική παροιμία στην περιοχή του Πα ντε Καλέ της βόρειας Γαλλίας που λέει πως: «’Όταν το Λιλ διασκεδάζει, το Λανς εργάζεται».

Κι αυτό διότι η πόλη στην οποία εδρεύει η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα play off του Conferene League είναι μια κλασική εργατούπολη λόγω των ανθρακωρυχείων που υπήρχαν για δεκαετίες και στα οποία απασχολούνταν σχεδόν όλοι οι κάτοικοί της.

Κάπως έτσι λειτουργεί και το ποδοσφαιρικό της τέκνο. Η Λανς είναι μία ομάδα που υποστηρίζει το εργατικό ποδόσφαιρο, την παραγωγική διαδικασία, παλεύει σε κάθε ματς, τρέχει, πολεμάει και δεν τα παρατάει.

Το ίδιο φρόνημα έδειξε και στο πρώτο ματς των play off απέναντι στον Παναθηναϊκό εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι οι «πράσινοι» απλά… άργησαν να πάνε στο «Φελίξ Μπολάρ».

Οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο προσπάθησαν να κάνουν το δικό τους παιχνίδι, παίζοντας ψηλά στην άμυνά τους και αλλάζοντας φαινομενικά εύκολες πάσες.

Κι όμως από το 4’ κιόλας οι «πράσινοι» είδαν όλη την αριστερή τους πλευρά να είναι απούσα, καθώς Μλαντένοβιτς και Τζούρισιτς ήταν αλλού, ενώ η συνέχεια τους εξέθεσε ακόμα περισσότερο.

Διότι από το 22’ η Λανς έμεινε με δέκα παίκτες επειδή οι παίκτες της πήγαιναν σαν… καμικάζι στα μαρκαρίσματα και αποβλήθηκε ο Μεντίνα, αλλά για μια ακόμα φάση στο 34’ η «πράσινη» άμυνα… πέταγε αετό.

Ο Σαΐντ είχε δύο ευκαιρίες μέσα στη μικρή περιοχή ανενόχλητος να σκοράρει απέναντι στον Ντραγκόφσκι με τους στόπερ άφαντους!

Και τα δύο γκολ έχουν προέλθει από ατομικά λάθη των παικτών του Παναθηναϊκού και του ανορθόδοξου τρόπου λειτουργίας τους.

Η είσοδος του Πελίστρι, ενός παίκτη που έδειξε με μισή προπόνηση μόλις την ποιότητα και τις δυνατότητες που διαθέτει, βοήθησε τον Παναθηναϊκό να ξεφύγει από το μονοδιάστατο παιχνίδι του Τετέ, να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα των Γάλλων με κάθετο ποδόσφαιρο και να εκμεταλλευτεί την μαζική οπισθοχώρηση των παικτών της Λανς.

Το αριστοτεχνικό γκολ του Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο πάντως αποτελεί ατομική (ναι εκπληκτική) ενέργεια του διεθνούς άσου, δίνει ελπίδες στο «τριφύλλι» και το έχει κρατήσει μέσα στις πιθανότητες της πρόκρισης.

Στη ρεβάνς όμως την επόμενη Πέμπτη (29/8) στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι προσεκτικός, διότι ένα λάθος ίσως αποβεί μοιραίο και ο στόχος του θα πρέπει να είναι το 1-0.

Να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου ματς και μετά να βάλει στο μυαλό του την ανατροπή. Κυρίως όμως να αποφύγει τα… δώρα που έκανε στο πρώτο μισάωρο του ματς. Εκεί θα είναι άξιος της μοίρας του…