ΑΕΚ... εσωτερικού!

Οι «δικέφαλος» ανήμερα Δεκαπενταύγουστου ολοκλήρωσε τις ευρωπαϊκές του... πτήσεις πρόωρα κι άδοξα με πισωγύρισμα, γιούχα και μισοάδειο το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφιειας.

ΑΕΚ... εσωτερικού!

Την ημέρα που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι διακοπές (κι όσοι δεν είναι σωματικά, είναι νοερά...) η ΑΕΚ ...διέκοψε την φετινή της σχέση με τα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά δρώμενα!

Δεκαπενταύγουστο, μετά από μόλις τέσσερα ματς «έκοψε ρόδα μυρωμένα»...

Πρόωρα, για τους φίλους της, άδοξα, ανεξαρτήτως συλλογικών προτιμήσεων.

Και τα δύσκολα είναι μπροστά για την «Ένωση», που έκανε τεράστιο «πισωγύρισμα», πληρώνοντας το χειρότερο διάστημα της παρουσίας Αλμέιδα στην ομάδα, επιστρέφοντας, ουσιαστικά, εκεί που απ’ όπου την παρέλαβε Αργεντινός.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2022, όταν είχε έρθει, ο «δικέφαλος» ήταν εκτός Ευρώπης, ενώ το προηγούμενο είχε αποκλειστεί ακόμη νωρίτερα στη ίδια διοργάνωση (στο 2οπροκριματικό γύρο) από την Βελέζ Μόσταρ.

Όχι ότι πέρσι... έσκισε ευρωπαϊκά.

Κατάφερε να σώσει την χρονιά με δύο γκολ στις καθυστερήσεις ισοφαρίζοντας την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια - αφού το διπλό στο Ζάγκρεμπ (1-2) δεν είχε πτοήσει τους Kροάτες – κι αποκλείστηκε στα πλέι οφ του Champions League από την Αντβέρπ με δύο ήττες.

Μόνο που πέρσι υπήρχε το ...μαξιλαράκι να συνεχίζει στους ομίλους του Εuropa League (όπου δεν κατάφερε να βρει έναν πόντο στους τελευταίους 4 αγώνες για να συνεχίσει στο ConferenceLeague).

Tέτοιο δεν υφίστατο χθες.

Kι αυτό ήταν γνωστό, καθιστώντας την αμέλεια να μην υπάρχει δεύτερος σέντερ φορ πλην του Λιβάι Γκαρσία στην ομάδα εγκληματική.

Πολύ περισσότερο που στο τέλος της περασμένης σεζόν η ΑΕΚ είχε τέσσερις!

Aλλά ο Πόνσε πήγε στη Αμερική (κι ακόμη να επενδυθούν τα 9 εκατ. ευρώ που καρπώθηκε η ομάδα από την πώληση του), o Aραούχο κάνει προπονήσεις με ομάδα της Γ’ Ισπανίας κι ο Φαν Φέερτ αγωνίζεται μερικά χιλιόμετρα παραπέρα, στο Περιστέρι, με τον Ατρόμητο...

Σαν ένα παιχνίδι της μοίρας ο Λιβάι Γκαρσία έλειπε και στον περσινό εντός έδρας επαναληπτικό με την Αντβέρπ, τραυματισμένος και γενικά με την ευπάθεια που έχει η όλη «φάση» - που είχε ως αποτέλεσμα την επιθετική γύμνια της ομάδας και να ...βαφτίζεται στον περασμένο γύρο «φουνταριστός« ο Άμραμπατ και χθες ο Τσούμπερ - παραπέμπει σε ...χαρακίρι!

Να ‘ταν η μόνο δομική «κιτρινόμαυρη» αστοχία, καλά θα ήταν ...

Η ΑΕΚ ήταν για δεύτερη σερί χρονιά ανέτοιμη στους καλοκαιρινούς της αγώνες, ενώ και την πρώτη χρονιά του Αλμέιδα το φορμάρισμα της ξεκίνησε Οκτώβρη.

Για τα δεδομένα των ομάδων μας (πολύ) αργά.

Κι αυτό το χρεώνεται ο προπονητής.

Όπως κι (εν μέρει) την απουσία αντί – Γκαρσία την ώρα που στα χαφ και τα εξτρέμ παρά την ύπαρξη παικτών αποκτήθηκαν κι άλλοι μ’ αποτέλεσμα την αποδέσμευση κάποιων (που ουσιαστικά προαναγγέλθηκε χθες) αφού όχι μόνο είναι υπεράριθμο το ρόστερ (30 παίκτες) αλλά θ’ αποκτηθεί τουλάχιστον ένας ακόμη (σέντερ φορ).

Μέσα σ’ αυτό το ζόφο η ΑΕΚ καλείται. αφενός να κερδίσει τον ΟΦΗ, στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, γι να βάλει «φρένο» στην εσωστρέφεια, αφετέρου να (ξανα)κερδίσει το κοινό της!

Ίσως και να είναι καλύτερα που θα είναι «κεκλεισμένων των θυρών» το ματς με τους Ηρακλειώτες αφού οι δύο πρώτες φετινές εντός έδρας αναμέτρησεις έληξαν με γιούχα (σ. προηγήθηκε εκείνη με την ημιεπαγγελματική Ίντερ ντ’ Εσκάλδες, όταν το 4-0 του 65’ έγινε στο 83’ 4-3).

Εξάλλου εντύπωση προκάλεσε, στον επαναληπτικό με τη Νόα, ότι οι εξέδρες ήταν μισοάδειες με την μικρότερη προσέλευση κοινού σε αγώνα της ΑΕΚ μετά την επιστροφή της στην φυσική της έδρα.

Κι όλα αυτά ενώ χρειαζόταν τον κόσμο της για την ανατροπή.

Αλλά εκείνοι, οργανωμένοι και μη, προτίμησαν παραλίες, νησιά, χωριά και εξοχικά, από την Νέα Φιλαδέλφεια.

Έτσι η ομάδα τους, πλήρως εναρμονισμένη στο κλίμα. εφάρμοσε εκείνο το παλιό σλόγκαν του ΕΟΤ: «Μένουμε Ελλάδα»...