Η ζώνη ασφαλείας χρειάζεται και στα «γκάζια»…

 

Ο Μάριος Ηλιόπουλος στην πρώτη συνέντευξη Τύπου, μετά την απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ, είχε καλέσει όλους να δέσουν τις ζώνες τους, αλλά μέχρι τώρα αυτό απαιτήθηκε για τα «γκάζια» που έριξε στους παίκτες έπειτα από την ήττα, στην Aρμενία, από την Νόα

Η ζώνη ασφαλείας χρειάζεται και στα «γκάζια»…

Το ημερολόγιο έδειχνε 20 Ιουνίου και η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε αλλάξει χέρια 10 μέρες πριν με τον Μάριο Ηλιόπουλο να έχει αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της.

Παρότι στην συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν στο πλάι του (σε μια συμβολική κίνηση που παραπέμπει σε πρακτικές κυβερνήσεων με παραδόσεις – παραλαβές…) δεν είπε πολλά. Ούτε δέχθηκε ερωτήσεις.

Τα περισσότερα και τον διάλογο με τους δημοσιογράφους τον άφησε για όταν θα μονοπωλούσε το πάνελ, άνευ προκατόχου.

Στην συνέντευξη της 20ης Ιουνίου, λοιπόν, μπορεί το highlight να ήταν τα ισπανικά (με …σκονάκι), προς τον παριστάμενο Ματίας Αλμέιδα στο φινάλε, αλλά τίτλους έγραψε η συχνά – πυκνά επαναλαμβανόμενη φράση του: «Δέστε τις ζώνες σας…»

Λέξεις που παραπέμπουν σε πτήση αεροπλάνου κι εν προκειμένω υπονοούσαν αγωνιστική… εκτόξευση της ΑΕΚ.

Άλλωστε το ίδιο είχε αφήσει να εννοηθεί κι ο Πεπ Γκουαρντιόλα όταν ανέλαβε το καλοκαίρι του 2008 την Μπαρτσελόνα χρησιμοποιώντας τη φράση ως κατακλείδα της παρουσίασης του.

Να το ήξερε ο νέος διοικητικός ηγέτης της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ και να ονειρεύεται παρόμοιες δόξες μ’ εκείνες των «μπλαουγκράνα», που στην πρώτη σεζόν με τον Καταλανό τεχνικό πήραν το πρώτο από τα δύο τρεμπλ της ιστορίας τους αλλάζοντας το ποδόσφαιρο όπως το ξέραμε για δεκαετίες;

Δεν αποκλείεται, καθότι ο αποκαλούμενος «Σούπερ Μάριο» είναι φιλόδοξος και δεν το κρύβει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του, αλλά – μεταξύ μας – ποιο πιθανό μοιάζει η δική του αναφορά σε «ζώνες» ν’ αφορά σε κάποιες πιο οικείες στον ίδιο!

Στη ζώνες ...αυτοκινήτου, καθότι οδηγός (και μάλιστα επιτυχημένος, με διακρίσεις στα) ράλι!

Και ναι μεν είναι λάτρης της ταχύτητας, αλλά προφανώς σε συνθήκες ασφαλείας.

Ελάχιστοι, άλλωστε, θυμούνται ότι σ’ εκείνη την αλήστου μνήμης συνέντευξη Τύπου δίπλα στη… δεμένη ζώνη είχε βάλει και τη «ψυχραιμία».

Την οποία, προφανώς, απώλεσε, βλέποντας ότι η ταχύτητα που επέδειξε στην ενίσχυση της ομάδας με ηχηρά ονόματα (όπως οι Λαμέλα, Περέιρα, Koϊτά, Στρακόσα, Μπρινιόλι) δεν έχει αντίκρισμα, τουλάχιστον ακόμη, με βάση τα προσδοκώμενα.

Aποτέλεσμα όχι μόνο δύο κάκιστες εμφανίσεις, με τους ημιεπαγγελματίες της Ανδοριανής Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες (που δεν μπόρεσαν να.. μακιγιάρουν οι δύο νίκες και το συνολικό 8-3 στο σκορ) αλλά και η βαριά (κι ασήκωτη...) ήττα στην Αρμενία, με 3-1, που απειλεί να βγάλει εκτός δρόμου (ευρωπαϊκού) το «κιτρινόμαυρο» αγωνιστικό «όχημα»!

Βλέποντας την επένδυση να κινδυνεύει να περιοριστεί σε εσωτερικές διαδρομές μόνο, αλλά κι ο ίδιος να συνδυάσει το όνομα του (ακόμα δεν ήρθε..,) μ΄ έναν επονείδιστο αποκλεισμό, προέβη στην «επίσκεψη» της Πέμπτης που συνοδεύθηκε με «γκάζια» προς τους παίκτες.

Παρότι ενώπιον τους στηρίχθηκε ο προπονητής (και σωστά, αφού αν νιώσουν οι παίκτες οποιαδήποτε ομάδας ότι ο τεχνικός είναι… ετοιμόρροπος συνήθως σταυρώνουν τα χέρια) στην κατ’ ιδίαν συνάντηση ο Aλμέιδα εμφάνισε άλλη συμπεριφορά, από εκείνη του θιγμένου για τη γιούχα του κοινού, μετά το 4-3 με την Ίντερ ντ’ Εσκάλδες. και την κριτική, που για πρώτη φορά τον άγγιξε μετά από 2 χρόνια παρουσίας στον πάγκο.

Αναγνώρισε λάθη κι ανέλαβε ευθύνες.

Επίσης ο Ηλιόπουλος επιχείρησε να βάλει τέλος στις τάσεις επαναπατρισμού του (κομβικού αγωνιστικά) Πινέδα.

Το αν τα «γκάζια κι η επιχείρηση ανάδειξης ηγετικού προφίλ» του έπιασαν τόπο θα φανεί το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου.

Όταν οι ζώνες ασφαλείας θα κληθούν να χρησιμοποιηθούν, είτε για τη χαλιναγώγηση του υπέρμετρου ενθουσιασμού, σε περίπτωση ανατροπής της δυσμενούς κατάστασης, ή για τη διαχείριση της ανώμαλης προσγείωσης…