Ολυμπιακός: Ο Πασχαλάκης «ένα» με τον Τζολάκη και το γκολ στο Βέλγιο

Η σημασία της ενότητας για το στόχο στον Ολυμπιακό, όπως την εξηγεί ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που θυμάται το γκολ στο Γκενκ και πανηγυρίζει τις αποκρούσεις του Τζολάκη σαν να τις έκανε αυτός. 

Ολυμπιακός: Ο Πασχαλάκης «ένα» με τον Τζολάκη και το γκολ στο Βέλγιο

Μεγάλο μέρος της φετινής πορείας του Ολυμπιακό προς τον τελικό της Τετάρτης (29/5) με την Φιορεντίνα για την κατάκτηση του Conference League είχε τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη βασικό τερματοφύλακα της ομάδας. Από τη ρεβάνς της Σερβίας με την Μακάμπι και το θριαμβευτικό 6-1, ο Κώστας Τζολάκης πήρε τα γάντια του βασικού και έχει μεγάλο υποστηρικτή, πάντα δίπλα του, τον έμπειρο συμπαίκτη του.

Αυτό είναι και ένα από τα μεγάλα μυστικά που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην κορυφαία πρόκληση της ιστορίας του. Να σηκώσει την ευρωπαϊκή κούπα. Η ενότητα στην ομάδα, η συμβολή κάθε παίκτη στην προσπάθεια, το «εμείς» πάνω από το «εγώ».

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μιλώντας για όλη την πορεία και για τον τελικό στον Real FM, είπε αρχικά ότι «δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακριβώς τι έχουμε κάνει, καλύτερα να το συνειδητοποιήσουμε όταν τελειώσει. Είναι σημαντικό για τα εκατό χρόνια του συλλόγου που πλησιάζουν. Ξέρουμε την προσμονή του κόσμου, την καταλαβαίνουμε, ακόμη και διακόσιες χιλιάδες θέσεις να είχε ένα γήπεδο δεν θα έφτανε, μακάρι να μπορούσε όλος ο κόσμος μας να είναι στις εξέδρες».

Όταν τον ρωτήσαμε για την κορυφαία στιγμή αυτής της πορείας και εκείνο το γκολ του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στο Γκενκ που είχε δώσει την πρώτη μεγάλη πρόκριση, ο Πασχαλάκης συμφώνησε. «Ήταν ίσως η αρχή για όλο αυτό που έχει συμβεί εκείνο το γκολ του Σωτήρη, από κει και πέρα ακολούθησαν πάρα πολλά και όλοι οι παίκτες έδωσαν τα μέγιστα για να φτάσουμε μέχρι εδώ».

«Η ομάδα πρέπει να μπαίνει πάνω απ' όλα, αυτό έχει σημασία», ήταν το σχόλιό του όταν η κουβέντα πήγε στον Τζολάκη και στον τρόπο με τον οποίο πανηγυρίζει ο ίδιος ο Πασχαλάκης τις αποκρούσεις γενικώς, τα πέναλτι στην Τουρκία και όλη αυτή την σπουδαία παρουσία που έχει ο πολύ νεότερος συμπαίκτης του.