Τι αλλάζει με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια εάν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το Conference League

Εάν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το Conference League τότε και η Ελλάδα κερδίζει ακόμα ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ και οι Πειραιώτες εξασφαλίζονται για τη νέα σεζόν.

Τι αλλάζει με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια εάν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το Conference League

Μετά το 4-2 επί της Άστον Βίλα ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα για να προκριθεί στον τελικό του Conference League. Στις 9 Μαΐου οι Πειραιώτες θέλουν να τελειώσουν τη δουλειά που ξεκίνησαν στο Villa Park και στις 29 του μήνα θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός γίνει κάτοχος του Conference League αυτόματα θα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Europa League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Και αυτό έχει τη σημασία του για τους Πειραιώτες που μέχρι στιγμής δεν έχουν δεδομένο ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός θα αποφύγει ακόμα και τη διαδικασία των προκριματικών, αφού θα έχει εξασφαλίσει τη θέση του στο League stage.

Επίσης εάν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το τρόπαιο θα δώσει στη χώρα μας ένα ακόμα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δηλαδή ο πρωταθλητής θα λάβει μέρος στο Champions League, ο Κυπελλούχος στο Europa League, ενώ ακόμα δύο στο Conference League.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός πάρει το ευρωπαϊκό τρόπαιο, αλλά κατακτήσει και το πρωτάθλημα τότε έχει το δικαίωμα να επιλέξει αν θα παίξει απευθείας στο League stage του Europa League ή θα λάβει μέρος στα προκριματικά του Champions League. Σε περίπτωση που επιλέξει το πρώτο τότε η χώρα μας θα μείνει χωρίς εκπροσώπηση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αφού το εισιτήριο δεν περνάει σε άλλη ομάδα.