Αρτέτα: «Να ξεπεράσουμε τον πόνο μας με νίκη επί της Σαχτάρ»

Η Άρσεναλ υποδέχεται την Σαχτάρ (22/10) για το Champions League κι ο Μίκελ Αρτέτα ζήτησε νίκη για να ξεπεραστεί το σοκ της ήττας από την Μπόρνμουθ. 

Αρτέτα: «Να ξεπεράσουμε τον πόνο μας με νίκη επί της Σαχτάρ»

Η Άρσεναλ προσπαθεί να ξεπεράσει τις συνέπειες από την ήττα της στο ματς με την Μπόρνμουθ για την Premier League και ο Μίκελ Αρτέτα έδωσε το σύνθημα για την επόμενη μέρα.

Κι αυτή περιλαμβάνει ματς για την 3η αγωνιστική της league stage του Champions League, την Τρίτη (22/10) στο Emirates με την Σαχτάρ.

Η αποβολή του Γουίλιαμ Σαλίμπα στη Μπόρνμουθ σήμανε την τρίτη κόκκινη κάρτα της Άρσεναλ σε οκτώ ματς πρωταθλήματος, μετά από προηγούμενες αποβολές των Ντέκλαν Ράις και Λεάντρο Τροσάρ. Κάθε φορά που η Άρσεναλ έπαιξε με δέκα παίκτες, έχασε βαθμούς.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε με δέκα παίκτες. Χάσαμε αλλά κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες. Ας προχωρήσουμε, ας πάρουμε αυτόν τον πόνο που έχουμε και τον χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας. Πρέπει να εξαλείψουμε το θέμα των κόκκινων καρτών, είναι ξεκάθαρο. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό», δήλωσε ο Μίκελ Αρτέτα που αναφέρθηκε και στο θέμα του πολέμου που αντιμετωπίζει η Ουκρανία.

«Υπάρχει προφανώς πολλή συμπάθεια για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και την απίστευτη στάση που έχουν απέναντι στην κατάσταση λόγω του πολέμου». Ενώ ο μέσος της Άρσεναλ Μίκελ Μερίνο πρόσθεσε: «Δεν μπορώ καν να φανταστώ τι νιώθουν ή πώς είναι η ζωή τους... θα προσπαθήσουμε να τους φιλοξενήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».