Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Την τιμώρησε και έβαλε το 15ο πετράδι στο στέμμα της

Πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι για 15η φορά η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία νίκησε 2-0 τη Ντόρτμουντ στο Γουέμπλεϊ. Καρβαχάλ (74') και Βινίσιους (83') τα γκολ για τη Βασίλισσα που είδε τους Βεστφαλούς να χάνουν σειρά ευκαιριών.

Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Την τιμώρησε και έβαλε το 15ο πετράδι στο στέμμα της

Ξανά στο θρόνο της! Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 2-0 τη Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Γουέμπλεϊ και κατέκτησε για 15η φορά το UEFA Champions League!

Οι Βεστφαλοί ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος, έχασαν πολλές ευκαιρίες, είχαν δοκάρι όμως η Βασίλισσα δεν πτοήθηκε και έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο Καρβαχάλ με κεφαλιά στο 74' και ο Βινίσιους στο 83' από την ασίστ του Μπέλινγκχαμ χάρισαν στον Κάρλο Αντσελότι το 5ο του τρόπαιο στη διοργάνωση. Ιδανικό το αντίο και για τον Τόνι Κρος που αποσύρεται μετά το Euro και έκλεισε την συλλογική καριέρα του με το πιο σπουδαίο τρόπαιο της Γηραιάς Ηπείρου.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ισορροπημένα ξεκίνησε ο τελικός, με τις δύο ομάδες να μην επιτρέπουν να βγει η μπάλα μπροστά στις δύο εστίες. Οι «μερένχες» είχαν την κατοχή, όμως οι Βεστφαλοί έπαιζαν με ένταση και έκλειναν τους χώρους.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στους παίκτες του Τέρζιτς, όταν στο 14’ ο Μπραντ απείλησε με διαγώνιο πλασέ εντός περιοχής. Η Ντόρτμουντ απείλησε πολύ περισσότερο στο 25’ όταν ο Αντεγιέμι πέρασε τον Κουρτουά όμως βγήκε πολύ κάθετα και δεν κατάφερε να βρει εστία.

Δύο λεπτά αργότερα, η Ντόρτμουντ βρήκε άλλη μια σπουδαία στιγμή όταν ο Φούλκρουγκ βρέθηκε μπροστά στον Βέλγο τερματοφύλακα της Ρεάλ όμως στάθηκε άτυχος καθότι το αριστερό πλασέ που επιχείρησε προσέκρουσε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού.

Στο 30’ η Μπορούσια απείλησε ξανά με τον Αντεγιέμι όμως το πλασέ του με το αριστερό μπλόκαρε ο Κουρτουά. Το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε τους Γερμανούς να είναι σαφώς ανώτεροι, να έχουν δημιουργήσει 1.68 xGoals όμως το σκορ να μένει στο 0-0.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, η πρώτη καλή φάση του δεύτερου ημιχρόνου ανήκε στη Ρεάλ Μαδρίτης όταν στο 49’ ο Τόνι Κρος εκτέλεσε απευθείας το φάουλ όμως ο Κόμπελ έδιωξε σε κόρνερ.

Επειδή όμως συνήθως στο ποδόσφαιρο «όταν δεν βάζεις γκολ θα το δεχθείς», η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ότι δεν μπορούσε η Ντόρτμουντ και άνοιξε το σκορ. Ο Κρος εκτέλεσε το κόρνερ στο 74’ και ο Καρβαχάλ με κεφαλιά νίκησε τον Κόμπελκαι έφερε κοντά στο τρόπαιο τους «μερένχες».

Κάπου εκεί είχε… μπει το νερό στ’ αυλάκι και η «Βασίλισσα» βρήκε και δεύτερο γκολ στο 83’ με τον Βινίσιους. Ο Μάατσεν έκανε λάθος, ο Μπέλινγκχαμ έδωσε στον Βινίσιους και εκείνος νίκησε τον Κόμπελ για το 2-0.

Η Μπορούσια φάνηκε πως ξανά μπαίνει στο σκορ, όμως το γκολ του Φούλκρουγκ δεν μέτρησε καθώς καταλογίστηκε offside. Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και έτσι η Ρεάλ Μαδρίτης ανέβηκε στον... ποδοσφαιρικό Όλυμπο για 15η φορά.

Μικρογραφία

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2

Γήπεδο: «Γουέμπλεϊ»

Σκόρερ: 74’ Καρβαχάλ, 83' Βινίσιους

Διαιτητής: Σ. Βίνσιτς (Σλοβενία)

Κίτρινες: 40’ Σλότερμπεκ, 43’ Σάμπιτζερ, 79' Χούμελς – 35’ Βινίσιους

Συνθέσεις:

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ – Μάατσεν, Σλότερμπεκ, Χούμελς, Ρίερσον – Τσαν (80' Μάλεν), Σάμπιτζερ, Μπραντ (81' Αλέ) – Σάντσο (87' Γκίτενς), Φούλκρουγκ, Αντεγιέμι (72' Ρόις)

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Μεντί, Φερνάντες, Ρίντιγκερ, Καρβαχάλ – Καμαβινγκά, Κρος (86' Μόντριτς), Βαλβέρδε – Μπέλινγκχαμ (82' Χοσέλου) – Βινίσιους (90'+4' Βάσκες), Ροντρίγκο (90' Μιλιτάο)