Ολυμπιακός: To «καμπανάκι» και οι ισορροπίες που ψάχνει ο Μπαρτζώκας

Η ήττα από τη Φενέρμπαχτσε χτύπησε... καμπανάκι στο μεγάλο λιμάνι - Ψάχνει τρόπο να δώσει ρόλους, αλλά και να βρει ισορροπίες μέσα στην ομάδα ο Γιώργος Μπαρτζώκας. 

Ολυμπιακός: To «καμπανάκι» και οι ισορροπίες που ψάχνει ο Μπαρτζώκας

Καμία αντίρρηση πως βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν, αλλά είναι γεγονός πως η ομάδα του Ολυμπιακού ακόμη ψάχνεται. Δεν είναι έτοιμη. Είναι σίγουρα σημαντικές οι απουσίες μέσα στη ρακέτα με τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Μουσταφά Φαλ, αλλά η εικόνα των Πειραιωτών μέσα στην Πόλη επί της Φενέρμπαχτσε δεν ήταν καλή.

Η συντριβή στα ριμπάουντ ήταν ασύλληπτη (44-24), είναι αδιανόητο σε αυτό το επίπεδο ο αντίπαλος να παίρνει +20 ριμπάουντ, αλλά για την ήττα δεν φταίει μόνο αυτό. Αν και το γεγονός είναι δείγμα έλλειψης σκληράδας. Οι «ερυθρόλευκοι» στο παιχνίδι δεν είχαν καλές αποστάσεις, δεν μπόρεσαν να βγάλουν ελεύθερα σουτ και δεν έβγαλαν συνεργασίες πικ εν ρολ. Σε αυτές τις καταστάσεις πήραν μόλις 6 πόντους σε 15 κατοχές, δείγμα του προβλήματος. Η κίνηση μακριά από τη μπάλα περιορίστηκε και ο Ολυμπιακός άρχισε να στρέφεται στο μπάσκετ ενστίκτου και στις ατομικές εμπνεύσεις.

Η Φενέρμπαχτσε αποφάσισε να μην παίξει με βοήθειες, δεν έδινε ελεύθερα σουτ, πήγε κατευθείαν στην προσωπική άμυνα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα σε αρκετές φάσεις, οι «ερυθρόλευκοι» είτε να μην μπορούν να σουτάρουν, είτε να εκτελούν υπό πίεση. Τα ημίψηλα σχήματα δημιούργησαν πρόβλημα. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ βγήκε εκτός ρυθμού, ο Σάσα Βεζένκοφ ταλαιπωρήθηκε αρκετά από το ασφυκτικό μαρκάρισμα του Χέιζ (τον απόκοψε από την υπόλοιπη ομάδα), ο Εβάν Φουρνιέ ψάχνει ακόμη τα πατήματά του.

Ο Ολυμπιακός σημείωσε μόλις 0.44 πόντους ανά κατοχή σε επιθέσεις όπου επιχείρησε προσπάθεια έπειτα από σκριν στην μπάλα, σε έναν κάκιστο νούμερο, τελειώνοντας το παιχνίδι με χαμηλά νούμερα (4/20 τρίποντα-20%, 20/40 δίποντα-50%). Ο μόνος άνθρωπος που έδωσε ζωντάνια στους φιλοξενούμενους στο παρκέ ήταν ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Με την ταχύτητά του και το εντυπωσιακό κάθετό του παιχνίδι, ανακάτεψε την άμυνα της Φενέρμπαχτσε. Έβαλε σουτ, μοίρασε ασίστ, έβγαλε ενέργεια, αλλά δεν ήταν αρκετός. Οι Πειραιώτες εμφάνισαν θέματα στην επίθεση, έλλειψη αυτοματισμών και επικοινωνίας και όλα αυτά είναι προβλήματα για μελέτη ενόψει της συνέχειας.

Ψάχνει να βρει ισορροπίες ο Μπαρτζώκας

Το έχουμε τονίσει εξ αρχής πως είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος για τον Γιώργο Μπαρτζώκα το μεγάλο ρόστερ, το βάθος στον πάγκο, αλλά και η διαχείριση των παικτών. Ο Άλεκ Πίτερς, ο περσινός MVP του Ολυμπιακού, μπήκε στο παρκέ για μόλις 9 λεπτά, ο Κώστας Παπανικολάου βρέθηκε για 14 λεπτά. Πέρσι είχαν βασικό ρόλο. Φαινόταν πως επειδή ήξεραν πως δεν θα παίξουν για πολύ, προσπαθούσαν να δείξουν το κάτι παραπάνω.

Υπήρχε άγχος και πίεση στο πρόσωπό τους. Χρειάζεται να βρεθούν οι ισορροπίες, αλλά και να δοθούν ξεκάθαροι ρόλοι. Και το γεγονός δεν θα είναι ευχάριστο για όλους... Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσπαθεί ακόμα να βρει καλά-καλά τα ροτέισον της ομάδας. Τα ζευγάρια στις θέσεις των γκαρντ και των φόργουορντ, τα σχήματα που ταιριάζουν. Και όλα αυτά ενώ πρέπει να ενσωματώσει τον - εμφανώς ανέτοιμο - Εβάν Φουρνιέ.