Μεταξεταστέες οι ΗΠΑ στη δοκιμασία της Πανδημίας
Στις 8 Ιουνίου του 2020, το ΦΩΣ είχε δημοσιεύσει μία έρευνα για την εξέλιξη της πανδημίας με βάση δύο αλγορίθμους που προσδιορίζουν δηλαδή τον ρυθμό επανόδου σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας, καθώς και τον ρυθμό μετάδοσης του ιού σε μία χώρα.
Στην έρευνα συμμετείχαν 41 χώρες. Η διεθνής ψηφιακή πλατφόρμα Corona Tracker συγκεντρώνει πληροφορίες και δεδομένα από πολλές διαφορετικές πηγές οργανισμών και κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, για να τα επεξεργασθεί αυτόματα, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα. Η Ελλάδα κατατάσσεται στην πρώτη ομάδα που συγκροτείται από τις χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις, ενώ οι ΗΠΑ κατατάσσονται στην τέταρτη και τελευταία με τις χειρότερες.
Τρείς εβδομάδες μετά την δημοσίευση αποδεικνύεται πως οι αλγόριθμοι της έρευνας είναι ακριβείς, καθώς οι ΗΠΑ βιώνουν μία εξαιρετικά δυσχερή κατάσταση. Δυστυχώς 14 μεγάλες πολιτείες στις οποίες περιλαμβάνονται το Τέξας, η Φλόριντα, το Νέο Μεξικό, η Αλαμπάμα, το Αρκάνσας, η Νεβάδα, η Βόρειος και η Νότιος Καρολίνα, το Όρεγκον, η Οκλαχόμα και άλλες δεν έχουν φθάσει στο σημείο καμπής της πανδημίας ώστε να περάσουν σε φάση αποφόρτισης, με αποτέλεσμα να απαιτούνται τουλάχιστον ακόμα 4 σκληρές εβδομάδες έως ότου η χώρα να αρχίσει να ανασαίνει ξανά.
Ολυμπιακός: Παρέλαση στην Ευρωλίγκα!
Από το σημείο αυτό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μεγάλων τραπεζικών οίκων, όπως η Deutsche Bank, θα απαιτηθούν στην καλύτερη περίπτωση 88 εργάσιμες ημέρες για να επανέλθουν οι ΗΠΑ σε κανονικές συνθήκες, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την παγκόσμια οικονομία.