To Nederlands Dans Theater στο Μέγαρο

Μοναδικές παραστάσεις από την κορυφαία ομάδα χορού το Νοέμβριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

To Nederlands Dans Theater στο Μέγαρο

«Αν θέλετε να δείτε μόνο μία παράσταση φέτος... επιλέξτε το Nederlands Dans Theater» γράφουν οι New York Times, ενώ η εφημερίδα Le Figaro χαρακτηρίζει την κορυφαία ολλανδική ομάδα ως «ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου της χορευτικής τέχνης». Το Nederlands Dans Theater, επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μόνο για τέσσερις παραστάσεις, από τις 6 έως τις 9 Νοεμβρίου, με ένα υπέροχο χορευτικό τρίπτυχο που συνδυάζει την οπτική πρωτοτυπία και την τεχνική αρτιότητα με τη συναισθηματική ένταση και την ορμητική εκφραστικότητα.

Η αυλαία ανοίγει με την καινούργια δημιουργία «Ties Unseen» του Έλληνα χορογράφου και νέου συνεργάτη του Nederlands Dans Theater, Χρήστου Παπαδόπουλου, η οποία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην Ολλανδία στις 26 Σεπτεμβρίου. Ακολουθούν δύο παλαιότερες παραγωγές, το «Vanishing Twin» (2008) του Γίρζι Κύλιαν και το «Solo Echo» (2012) της Καναδής Kρύσταλ Πάιτ, όπου το εφήμερο της ανθρώπινης ύπαρξης συναντά τη μελαγχολία του χειμερινού τοπίου. Τρεις διαφορετικοί χορογράφοι, τρεις διαφορετικές καλλιτεχνικές προτάσεις που διασταυρώνονται και διαβάζονται μέσα από το ερμηνευτικό εύρος και το έξοχο κινησιολογικό λεξιλόγιο των χορευτών της ομάδας του NDT.

Απομένουν λίγα εισιτήρια. Πληροφορίες για το NDT στο ανανεωμένο site του Μεγάρου: https://www.megaron.gr/event/nederlands-dans-theater-3/

Τιμές εισιτηρίων: από 11 έως 60 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ