Το Gypsy Jazz Trio στο Theatre Of The No

Το Gypsy Jazz Trio επιστρέφει στο Theatre Of The No.

Το Gypsy Jazz Trio στο Theatre Of The No

Το Theatre Of The No φιλοξενεί για δύο μόνο βραδιές το Gypsy Jazz Trio του Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, προσφέροντας στο κοινό μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία.

O Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο διακεκριμένος κιθαρίστας των Gadjo Dilo, δημιουργεί ένα τρίο αφιερωμένο στον θρυλικό Γάλλο τσιγγάνο κιθαρίστα Django Reinhardt (1910-1953) και στην παράδοση της Manouche ή Gypsy Jazz.

Το ρεπερτόριο του Gypsy Jazz Trio, αποτελείται από συνθέσεις και διασκευές που ηχογράφησε ο ίδιος ο Reinhardt, συνδυάζοντας τη ρετρό ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’30 και ’40 με μια φρέσκια και δημιουργική προσέγγιση.

Στόχος του τρίο είναι να αναβιώσει τον αυθεντικό ήχο αυτής της μαγευτικής μουσικής περιόδου, προσφέροντας μια γνήσια και αυθεντική jazz εμπειρία στους ακροατές

Κωνσταντίνος Μητρόπουλος – Βιογραφικό:

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπουλος γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, με σπουδές στην τζαζ κιθάρα και ενορχήστρωση.

Έχει λάβει υποτροφίες από το κολέγιο μουσικής Berklee και την Fender, αποκτώντας εμπειρίες κοντά σε μεγάλους δασκάλους της μουσικής.

Έχει συνεργαστεί με αρκετούς καλλιτέχνες όπως: Φ. Δεληβοριά, Δ. Κοργιαλά, Ε. Πέτα, Ευρυδίκη, Α. Βαρδή, Γ. Βαρδή, Μ. Λίντα, Α. Βίσση, Β. Γερμανό, Κ. Μαραβέγια, Π. Μουζουράκη, Tonino Carotone, Ν. Σιδεροκαστρίτη, Γ. Λιμάκη, Θ. Αναγνωστόπουλο, Α. Λεβεντόπουλο, Λ. Ανδριώτη.

Έχει εργαστεί ως καθηγητής κιθάρας και θεωρίας για πολλά χρόνια στο ωδείο Φίλιππος Νάκας και στο MOMI.

Παράλληλα, έχει συνθέσει μουσική για διαφημίσεις, θέατρο και κινηματογράφο. Το 2009 δημιούργησε το συγκρότημα Gadjo Dilo το οποίο έχει κυκλοφορήσει δύο στούντιο άλμπουμ και μερικά ψηφιακά σινγκλ καθώς και εκατοντάδες συναυλίες στην Ελλάδα (και αρκετές στο εξωτερικό) και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Έχει κυκλοφορήσει δύο προσωπικά άλμπουμ: το Contemplation (2016) και το Instinct (2022) μαζί με τον Νίκο Σιδεροκαστρίτη. Λατρεύει τις γάτες, το διάβασμα, τα ταξίδια και τον Django Reinhardt.


Gypsy Jazz Trio:

Κ. Μητρόπουλος: Κιθάρα
Σ. Πομόνης: Κιθάρα
Γ. Ρούλος: Κοντραμπάσο
Συντελεστές:
Φωτογραφίες: Νίκος Παγωνάκης
Υπ. Επικοινωνίας: Ελευθερία Σακαρέλη
Διοργανωτής: FAIL BETTER PRODUCTIONS ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑ

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία: 28/9, 19/10 (22.30)

Τοποθεσία: Theatre Of The No, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 3, Αθήνα

Eισιτήρια:8€

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
Τηλ: 694 685 1001 | theatreoftheno.com