Βραδινές απολαύσεις στη σχάρα που δεν είχατε φανταστεί
Καλοκαιρινές εσπερίδες. Εύκολα, νόστιμα ψητά φαγητά που δεν θα πέσουν βαριά στο στομάχι
Τα ζεστά βράδια καλούν για ελαφρά αλλά νόστιμα γεύματα που θα ευχαριστήσουν
τον περιπλανώμενο ουρανίσκο και δεν θα φορτώσουν το στομάχι. Τα ωμά ή ψητά
πιάτα γνωρίζουν την αναγνώριση που τους πρέπει και ειδικά αν ο σεφ αυτοσχεδιάσει
ως άλλος γνώστης της γεύσης.
Βάλτε μια πίτσα στο γκριλ
Η έντονη ζέστη της ψησταριάς μοιάζει πολύ με φούρνο πίτσας εστιατορίου.
Κρατήστε όλες τις επικαλύψεις ελαφριές και μαγειρέψτε τις από πριν, ώστε να
ζεσταθούν ομοιόμορφα στη σχάρα. Δεν χρειάζεται παραπάνω από 3 με 7 λεπτά για να
ψηθεί και να έχετε ένα υγιεινό δείπνο.
Ψάρι σουβλάκι
Τα σουβλάκια είναι ιδανικά για το μαγείρεμα ολόκληρων μικρών ψαριών, όπως οι
φρέσκες σαρδέλες, τα οποία είναι γεμάτα με υγιεινά για την καρδιά λιπαρά. Μπορείτε
εύκολα να ψήσετε πολλά ψάρια ταυτόχρονα.
Λαχανικά άξια σχάρας
Το ψήσιμο στη σχάρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μαγειρέψετε λαχανικά. Οι
υψηλές θερμοκρασίες και οι γρήγοροι χρόνοι μαγειρέματος συμβάλλουν στη
διατήρηση των θρεπτικών συστατικών τους. Κόψτε σε λεπτές φέτες ή σε κομμάτια
για κεμπάπ. Τα καλύτερα λαχανικά για τη σχάρα είναι στιβαρά και αναπτύσσουν
γλυκές γεύσεις:
Γλυκιές πιπεριές (6-8 λεπτά από κάθε πλευρά)
Κρεμμύδια (5-7 λεπτά από κάθε πλευρά)
Κολοκυθάκια (5 λεπτά από κάθε πλευρά)
Καλαμπόκι (25 λεπτά)
Μανιτάρια πορτομπέλο (7-10 λεπτά ανά πλευρά)
Καρδιές μαρουλιού (3 λεπτά ανά πλευρά)
Φρούτα στη σχάρα για ένα νόστιμο επιδόρπιο
Το ψήσιμο στη σχάρα εντείνει τη γλυκύτητα της φράουλας, του ροδάκινου, του
ανανά, της μπανάνας, του μήλου, του αχλαδιού και άλλων φρούτων. Κόψτε τα
φρούτα σε κομμάτια και περάστε τα σε σουβλάκια ή τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο.
Χαμηλώστε το αέριο ή τοποθετήστε τα φρούτα στις άκρες της σχάρας. Μαγειρέψτε
τα μόνο για λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθούν και να ροδίσουν ελαφρώς.