Δυνατή καρδιά με βούτυρο καρυδιού
Τα καρύδια είναι μία από τις καλύτερες μη ζωικές πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που είναι ευεργετικά για την καρδιά.
Συγκεκριμένα, παρέχουν έναν τύπο που ονομάζεται άλφα-λινολενικό οξύ (ALA), ο οποίος λειτουργεί ως δομικό στοιχείο για άλλους τύπους ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.
Επίσης, περιέχουν αντιοξειδωτικά όπως σελήνιο, μαγγάνιο, βιταμίνες C και E, καθώς και φλαβονοειδή, φαινόλες, πολυφαινόλες και άλλες ουσίες. Αυτά λειτουργούν ως ομάδα για να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από την οξείδωση. Μπορούν ακόμη και να προστατεύσουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου.
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Το βούτυρο καρυδιού δεν είναι εύκολο να βρεθεί στα καταστήματα, αλλά μπορείτε να το παρασκευάσετε στο σπίτι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
Ασλανίδη Αναστασία
NutritionCoach–Κλινική Διατροφολόγος