Τα καλύτερα τρόφιμα για κάθε δεκαετία της ζωής (Β' Μέρος)
Ποιες είναι οι top τροφές για τη δεκαετία των 30;
Είναι από τις πιο γόνιμες δεκαετίες. Αφήνουμε πίσω την ανεμελιά των 20 και εδραιώνουμε την ταυτότητα με την οποία συστηνόμαστε στο κοινωνικό σύνολο. Τι χρειαζόμαστε οπωσδήποτε;
- Φυλλώδη πράσινα λαχανικά
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Οι περισσότεροι ενήλικες δεν τρώνε αρκετά φρούτα και λαχανικά, οπότε είναι καλή ιδέα να ξανασκεφτείτε την παρουσία τους στη ζωή σας. Τα σκούρα, φυλλώδη πράσινα λαχανικά όπως, το bokchoy, το μαρούλι, το μπρόκολο, το σπανάκι, το κάλε, το λάχανο είναι μια καλή πηγή βιταμινών Κ και C, φυλλικού οξέος, σεληνίου, βήτα καροτίνης (το οποίο το σώμα σας μετατρέπει σε βιταμίνη Α), αντιοξειδωτικών και κερσετίνης. Αλλά επίσης περιέχουν μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο.
- Λιπαρά ψάρια
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν τον εγκέφαλο και την καρδιά σας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικά για γυναίκες που είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή θηλασμού. Τα ψάρια που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο και είναι εξαιρετικές πηγές ωμέγα-3, είναι ο σολομός, οι σαρδέλες και η πέστροφα γλυκού νερού.
Ασλανίδη Αναστασία
Κλινική Διατροφολόγος-Nutrition Coach