Πανελλαδικές Εξετάσεις: Συμβουλές από τα φροντιστήρια ΣΠΟΥΔΗ για το μάθημα των Μαθηματικών

Χρήσιμες συμβουλές από τα φροντιστήρια ΣΠΟΥΔΗ για να αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι με επιτυχία το μάθημα των Mαθηματικών στις Πανελλαδικές Εξετάσειs

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Συμβουλές από τα φροντιστήρια ΣΠΟΥΔΗ για το μάθημα των Μαθηματικών

Η εξέταση στα Μαθηματικά αποτελείται από τέσσερα θέματα, διαβαθμισμένης δυσκολίας, με τέσσερα ερωτήματα κατά μέσο όρο το κάθε θέμα. Για να επιτύχουμε επίδοση που θα μας επιτρέψει να υλοποιήσουμε τους στόχους μας, απαιτείται να είμαστε ψύχραιμοι και με ουσιαστική τακτική την ώρα της εξέτασης.

Ξεκινάμε να γράφουμε από το Θέμα Α, που είναι θέμα που εξετάζει τη θεωρία και ελέγχει την ουσιαστική αφομοίωσή της. Μελετάμε με προσοχή τις ερωτήσεις τύπου Σωστό - Λάθος και απαντάμε χωρίς βιασύνη για να επιτύχουμε την άριστη επίδοση στο θέμα αυτό που, ενώ θεωρείται το εύκολο θέμα, στην πράξη αποδεικνύεται ότι αφαιρεί πολύτιμους βαθμούς και μάλιστα από καλά προετοιμασμένους μαθητές , οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις απαντούν βιαστικά, υποτιμώντας τον βαθμό δυσκολίας του.

Ελέγχοντας το χρόνο και συγκεντρωμένοι στο γραπτό μας, περνάμε στο Θέμα Β, ένα θέμα σχετικά εύκολο το οποίο, αν προσέξουμε τις πράξεις, θα καταφέρουμε σε σύντομο χρόνο να το ολοκληρώσουμε αποδεικτικά. Φυσικά υπήρξαν και χρονιές που η δυσκολία ξεκινούσε από το Θέμα Β και στην περίπτωση αυτή πρέπει με ψυχραιμία να αφήσουμε στην άκρη ό,τι δεν το γνωρίζουμε για να το δούμε πάλι όταν ολοκληρώσουμε αυτά που γνωρίζουμε.

Με την ολοκλήρωση του Θέματος Β βαθμολογικά έχουμε φθάσει στη βάση και με την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων αυτό σημαίνει ότι εντασσόμαστε στο 30% των καλύτερων επιδόσεων πανελλαδικά, αφού συνήθως πάνω από τη βάση βρίσκεται μόλις το 30% του συνόλου των Υποψηφίων.

Με την ψυχολογία μας αρκετά ανεβασμένη ξεκινάμε πρώτα την απόδειξη του θέματος Γ και μετά του Δ, γνωρίζοντας ότι θα αντιμετωπίσουμε αρκετές δυσκολίες, οι οποίες όμως δεν πρέπει να μας κάμψουν.

Γράφουμε στο τετράδιό μας απάντηση σε όλα τα ερωτήματα, ακόμη και σε εκείνα που η απόδειξή μας δεν είναι ολοκληρωμένη. Να θυμάστε ότι ένα ερώτημα 6 μονάδων για παράδειγμα, δεν βαθμολογείται μόνο με 0 ή με 6 μονάδες, αλλά υπάρχουν και ενδιάμεσες βαθμολογίες, ανάλογα με τον βαθμό που έχουμε προχωρήσει την απάντησή μας. Μας ενδιαφέρει ένα τελικό βαθμολογικό αποτέλεσμα το οποίο θα μας διασφαλίσει την εισαγωγή μας και θα το επιτύχουμε.

Καλό είναι να λύνουμε πρώτα στο πρόχειρό μας τα θέματα και μετά να καθαρογράφουμε τις απαντήσεις μας για να αποφύγουμε την κακή εικόνα στο γραπτό μας.

Πριν ολοκληρώσουμε το γραπτό μας ελέγχουμε ότι περάσαμε στο Καλό όλα όσα είχαμε λύσει στο Πρόχειρο

Στον τελικό μας έλεγχο αντιστοιχίζουμε όλα τα Θέματα και τα επιμέρους ερωτήματα με τις δικές μας απαντήσεις ώστε να μην υπάρξει ερώτημα των Εξετάσεων που ξεχάσαμε να το απαντήσουμε.

Σου ευχόμαστε ολόψυχα
Καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις!



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110