Κορονοϊός: Από τι πέθανε ο 35χρονος - Γιατί δεν γίνεται νεκροψία-νεκροτομή
Ο θάνατος του 35χρονου άνδρα στην Θεσσαλονίκη από τον κορονοϊό προήλθε από την καρδιά του που τον πρόδωσε λένε οι γιατροί
Η απόφαση για μη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής-υπό το φόβο διασποράς του ιού-δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την διαλεύκανση της υπόθεσης του 35χρονου ο οποίος έχασε την μάχη με τον κορονοιό στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Τρίτης (22.4).
Την ίδια ώρα δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, καμία έρευνα-΄προκαταρκτική εξέταση΄ από πλευράς του νοσοκομείου για το τι ακριβώς συνέβη και αν πήγε κάτι λάθος με τη νοσηλεία του 35χρονου, ενώ ούτε και κάποια επίσημη καταγγελία έχει κατατεθεί, μέχρι στιγμής, από τους οικείους του στη διοίκηση του νοσοκομείου.
Βαθμολογία Super League: Μόνος στην κορυφή ο Ολυμπιακός
Μία μέρα μετά τον ξαφνικό χαμό του 35χρονου βαρύ παραμένει το κλίμα στο «Άγιος Δημήτριος» με το προσωπικό να αδυνατεί να πιστέψει αυτό που συνέβη. Όπως τόνιζαν γιατροί στο ethnos.gr που χειρίστηκαν την υπόθεση του 35χρονου από την πρώτη στιγμή κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή ο ασθενής και πρόσθεταν ότι ο ασθενής αντιμετωπίσθηκε από την πρώτη στιγμή της νοσηλείας ως ασθενής με Covid-19 καθώς είχε όλα τα συμπτώματα, παρότι το τεστ είχε βγει αρνητικό.
Αντίκρυσα γιατρούς και νοσηλευτές με βουρκωμένα μάτια
«Αυτό που ξέρω είναι ότι όλο το προσωπικό του νοσοκομείου έκανε ότι ήταν δυνατόν. Αντίκρυσα γιατρούς και νοσηλευτές με βουρκωμένα μάτια μετά το θάνατο του 35χρνου. Δίνουμε κάθε μάχη για να σώσουμε ανθρώπους. Επιστρέφουμε στο σπίτι μας και δεν μπορούμε να χαϊδέψουμε ούτε τα παιδιά μας. Κοιμόμαστε σε άλλο δωμάτιο» είπε στο ethnos.gr ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» Στέφανος Χατζηλιάδης.
Τον πρόδωσε η καρδιά του
Το ενδεχόμενο να πρόδωσε τον 35χρονο η καρδιά του βάζει στο τραπέζι ο οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του "Γεννηματάς", Πέτρος Κετικίδης.
«Δεν είχε υποκείμενο νόσημα, δεν ήταν παχύσαρκος, ούτε αρχικά είχε διασωληνωθεί. Το πιθανότερο είναι να έπαθε ανακοπή μετά από επιπλοκή που προκάλεσε ο Covid» είπε στο ethnos.gr ο κ. Κετικίδης και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έδωσαν το υπέρ πάντων αγώνα οι γιατροί του νοσοκομείου. Τόσο η κ. Βλαχογιάννη όσο και η υπόλοιπη ομάδα είναι από τους πιο έμπειρους γιατρούς. Δίνουν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή ανθρώπους, χωρίς να λογαριάσουν προσωπικό κόστος. Δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση κάποια ολιγωρία».
Γιατί δεν γίνεται νεκροψία-νεκροτομή
Όπως τόνιζαν γιατροί στο ethnos.gr οι ιοί και τα μικρόβια του Covid-19 παραμένουν στο ανθρώπινο σώμα και μετά θάνατον. Και αυτός είναι ο λόγος που δεν θα διενεργηθεί νεκροψία στο άψυχο σώμα του 35χρονου. Σε αρκετές περιπτώσεις αρκετά είναι τα μικρόβια που πολλαπλασιάζονται μετά θάνατον και άλλα που συμμετέχουν στην διαδικασία της σήψης. Το μικροβιακό φορτίο που φέρει ένα ανθρώπινο σώμα δύο μέρες μετά θάνατον είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ αυτό που είχε εν ζωή σε πολλές περιπτώσεις.
Πώς κατέληξε ο 35χρονος
Ο άτυχος 35χρονος, ο οποίος ήταν ξυλουργός και πατέρας ενός παιδιού, νόσησε πριν από δέκα μέρες και εμφάνισε, αρχικά, ήπια συμπτώματα. Πριν από λίγες ημέρες πήγε στο νοσοκομείο γιατί ο πυρετός επέμενε και εκεί η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία. Αρχικά νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου, ωστόσο, από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, η κατάσταση του επιδεινώθηκε, ραγδαία, και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με πνευμονία που προήλθε από τον κορονοϊό.
Το πρώτο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ο 35χρονος βγήκε αρνητικό, ενώ το δεύτερο τεστ βγήκε θετικό. Ο 35χρονος δεν έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα, σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου. Ο 35χρονος ζούσε στην Θεσσαλονίκη, ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.
Η περίπτωσή του θυμίζει εκείνη του 39χρονου Γερμανού καθηγητή ο οποίος έχασε την ζωή του στην Κρήτη και δεν έπασχε επίσης από υποκείμενο νόσημα.
Πηγή: ethnos.gr