Ιράν: Οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση θα αντιμετωπιστεί με απάντηση που «θα ξεπερνά τις προσδοκίες»

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim επικαλέστηκε μια ιρανική στρατιωτική πηγή

Ιράν: Οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση θα αντιμετωπιστεί με απάντηση που «θα ξεπερνά τις προσδοκίες»

Ιρανική στρατιωτική πηγή προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση στο Ιράν θα αντιμετωπιστεί με μια απάντηση που θα «υπερβαίνει τις προσδοκίες», σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim επικαλέστηκε μια ιρανική στρατιωτική πηγή που είπε: «Η απάντησή μας θα ξεπεράσει τις προσδοκίες εάν το Ισραήλ επιτεθεί σε ιρανικές στρατιωτικές τοποθεσίες».

Η ιρανική στρατιωτική πηγή πρόσθεσε επίσης ότι «οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση σε πυρηνικές εγκαταστάσεις θα αντιμετωπιστεί με απάντηση και με δυνατότητα επανεξέτασης των πυρηνικών πολιτικών».

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Tasnim, η στρατιωτική πηγή είπε στο πρακτορείο ότι «αν η πιθανή ενέργεια των Σιωνιστών είναι να στοχοποιήσουν στρατιωτικές τοποθεσίες, η ιρανική απάντηση θα είναι βέβαιη και θα ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των Σιωνιστών».

Η πηγή, της οποίας το όνομα και η θέση δεν αναφέρθηκαν από το πρακτορείο, πρόσθεσε: «Εάν η πιθανή δράση των Σιωνιστών είναι να στοχοποιήσουν πυρηνικές εγκαταστάσεις, τότε το Ιράν, εκτός από την απάντησή του, θα λάβει υπόψη και τις πυρηνικές πολιτικές… Και αν η πιθανή σιωνιστική δράση είναι να επηρεάσει τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές με διάφορους τρόπους, τότε το Ιράν σίγουρα δεν έχει δεσμευτεί να τηρήσει το εύρος, το είδος και την ένταση των μέτρων με βάση την προηγούμενη κατάσταση». Kαι, «αυτό είναι ένα ξεκάθαρο σημείο για τους Σιωνιστές και σίγουρα θα καταλάβουν το νόημά του!»

Συνέχισε, λέγοντας: «Το Ιράν δεν θα διστάσει και δεν θα βιαστεί, αλλά η επιβολή τιμωρίας στους παράφρονες δεν θα την ακυρώσει και θα είναι με τρόπο που θα τους φέρνει περισσότερες εκπλήξεις κάθε φορά».

Πηγή: ertnews.gr