Ιαπωνία: Επίθεση με μολότοφ στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος

Ένας άνδρας συνελήφθη στο Τόκιο, καθώς πέταξε αρκετές βόμβες μολότοφ στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος της Ιαπωνίας

Ιαπωνία: Επίθεση με μολότοφ στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος

Ένας άνδρας συνελήφθη στο Τόκιο, καθώς πέταξε αρκετές βόμβες μολότοφ στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος της Ιαπωνίας, σήμερα, Σάββατο, ανέφεραν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα πριν από τις γενικές εκλογές.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας NHK ανέφερε ότι πέντε ή έξι αντικείμενα που έμοιαζαν με βόμβες μολότοφ χτύπησαν ένα όχημα των ΜΑΤ, αλλά η φωτιά έσβησε σύντομα και κανείς δεν τραυματίστηκε.

Η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αμέσως τις αναφορές στο AFP και στο AP, σημειώνοντας ότι το θέμα βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση.

Ο ύποπτος, που πιστεύεται ότι είναι γύρω στα 40, προσπάθησε επίσης να οδηγήσει το αυτοκίνητό του στον χώρο του πρωθυπουργικού γραφείου, αλλά τον εμπόδισε μία μπαριέρα, ανέφερε ο NHK.

Στη συνέχεια φέρεται να προσπάθησε να πετάξει κάτι που φαινόταν να είναι βόμβα καπνού, αλλά τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο και τον συνέλαβαν.

Ο άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για παρεμπόδιση της δημόσιας τάξης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που επικαλούνται την αστυνομία.

Το επεισόδιο εκτυλίχτηκε λίγο πριν από τις 06:00 (τοπική ώρα, 00:00 ώρα Ελλάδας).

Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν αρκετές δεξαμενές πολυαιθυλενίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi Shimbun και άλλα μέσα ενημέρωσης. Το κίνητρό του για την επίθεση δεν ήταν άμεσα σαφές.

Η Ιαπωνία θα διεξαγάγει γενικές εκλογές στις 27 Οκτωβρίου, σε μια δοκιμασία για τον νέο πρωθυπουργό Σιγκέρου Ισίμπα, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του αφού κέρδισε την ψηφοφορία για την ηγεσία του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος τον περασμένο μήνα.

Μόλις ανέλαβε πρωθυπουργός ο Ισίμπα προκήρυξε τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Το κυβερνών Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα γίνεται όλο και πιο αντιδημοφιλές στο κοινό λόγω ενός διογκούμενου χρηματικού σκανδάλου που αφορά αμφίβολη χρηματοδότηση και υποψίες φοροδιαφυγής.

Τα βίαια εγκλήματα είναι σπάνια στην Ιαπωνία, η οποία έχει αυστηρούς νόμους για τον έλεγχο της οπλοκατοχής.

Η χώρα συγκλονίστηκε το 2022 από τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, ο οποίος δέχθηκες πυροβολισμό μέρα μεσημέρι στην προεκλογική εκστρατεία από έναν άνδρα με αυτοσχέδιο όπλο.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες κυβέρνησαν σχεδόν αδιάκοπα την Ιαπωνία τις τελευταίες δεκαετίες. Τους πιστώνεται η ηγεσία της Ιαπωνίας στο να μετατραπεί σε μία οικονομική δύναμη από την καταστροφή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πηγή: ertnews.gr